Η εντυπωσιακή άνοδος των ringtones στις ΗΠΑ

Τα ringtones κατακλύζουν και τις ΗΠΑ, και μάλιστα αποδεικνύονται μια ιδιαίτερα κερδοφόρα δραστηριότητα για τις εταιρίες τεχνολογίας. Εταιρία που εξαγοράσθηκε το 2003 έναντι 25 εκατ. δολ. αποφέρει πλέον ετήσια έσοδα της τάξεως των 85 εκατ. δολ.

του Chris Nuttall

O ήχος των ταμειακών μηχανών που ανοίγουν και υποδέχονται το ρευστό είναι το πιο κατάλληλο ringtone για δύο Αμερικανούς διευθύνοντες συμβούλους που απολαμβάνουν εξαιρετική ανάπτυξη στις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών κινητών τηλεφώνων.

Ο Stratton Sclavos, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VeriSign, βλέπει τα κέρδη της Jamba, της εταιρίας παροχής υπηρεσιών κινητών τηλεφώνων που εξαγόρασε πέρυσι τον Ιούνιο έναντι 273 εκατ. δολ., να διαμορφώνονται σε επίπεδα διπλάσια από τα αρχικά εκτιμηθέντα.

Ο Jim Voelker, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλους της InfoSpace, περιμένει επίσης διπλάσια κέρδη, απ’ ό,τι εκτιμούσε αρχικά, από τις πωλήσεις της αντίστοιχης εταιρίας Moviso που εξαγόρασε το 2003 έναντι μόλις 25 εκατ. δολ.

Και οι δύο άντρες εκτιμούν ότι η κινητήριος δύναμη των επιχειρήσεων είναι τα ringtones, ενώ προβλέπουν ότι είναι μόνο η αρχή μιας ιδιαίτερα κερδοφόρας δραστηριότητας, καθώς η τεχνολογική ανάπτυξη των κινητών τηλεφώνων επιτρέπει τη δημιουργία και πώληση νέων πολυμέσων από τις εταιρίες του κλάδου.

”Περιμέναμε πωλήσεις της τάξεως των 76 εκατ. δολ. στο εξάμηνο, αλλά είχαμε 75 εκατ. δολ. μόνο στο τρίτο τρίμηνο και φαίνεται πως αυξήθηκαν στα 85 εκατ. δολ. αυτό το τρίμηνο”, επισημαίνει ο κ. Sclavos, η εταιρία του οποίου διαχειρίζεται επίσης τους servers πολλών επιχειρήσεων, η ονομασία των οποίων τελειώνει σε .com.

”Δεν νομίζω ότι είμαστε οι μόνοι στον κλάδο που οι προβλέψεις μας ήταν αποτυχημένες εφέτος”, αναφέρει ο κ. Voelker. ”Στις αρχές του έτους περιμέναμε έσοδα περίπου 40 εκατ. δολ. Σε αυτή τη φάση διαμορφώνονται ήδη σε 85 εκατ. δολ. Εάν κάποιος μου έλεγε πριν από 20 μήνες ότι θα ήμουν ενθουσιασμένος από τη δραστηριοποίηση στην αγορά των ringtones, θα ήμουν σίγουρος ότι είναι τρελός”.

”Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον χώρο των ringtones είναι κάτι παραπάνω από ταχύτατη”, τονίζει ο κ. Voelker.

Σύμφωνα με τη Jupiter Research, την εταιρία ερευνών, τα κινητά τηλέφωνα που μπορούν να ”κατεβάσουν” ringtones στις ΗΠΑ θα αυξηθούν από το 55% των συσκευών σήμερα στο 100% το 2008. Σύμφωνα με την εταιρία, η αγορά ringtones θα αυξηθεί από 6,1 εκατ. το 2004 σε 332,6 εκατ. το 2009.

© The Financial Times Limited 2005. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v