Ευφορία από τα macro στη Wall (update)

Η εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών, οδηγεί σε άνοδο την αμερικανική αγορά. Στήριξη προσδίδει και σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων.

Η εκτίναξη του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών, οδηγεί σε άνοδο την αμερικανική αγορά. Στήριξη προσδίδει και σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων. Ανοδικό το κλίμα στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, λίγο ύστερα από την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη, όπως αυτή διαμορφώθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη εκτινάχθηκε στο 106,1 από το 102,8 τον Ιούνιο, ενώ μικρή υποχώρηση στα 1,326 εκατ. κατέγραψε ο ρυθμός πωλήσεις νέων κατοικιών, έναντι του 1,27 εκατ. που αναμενόταν, από το 1,37 εκατ. το Μάιο.

Εξάλλου, τα αποτελέσματα της Verizon Communications υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δίνοντας επιπλέον ανοδική ώθηση στην αμερικανική αγορά.

Θετικά ήταν και τα αποτελέσματα της Lockheed Martin, ενώ αντίθετα, απογοήτευσαν αυτά της DuPont.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,71% στις 10032,64 μονάδες, κέρδη 0,98% καταγράφει ο Nasdaq στις 1856,96 μονάδες, ενώ και ο S&P κινείται υψηλότερα κατά 0,61% στις 1090,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v