S&P 500: ”Σήμα εξόδου” δίνει το μοντέλο Τ της JCF

Σε νέα χαμηλά (-2,04) υποχώρησε ο δείκτης του υποδείγματος Τ (T model), στέλνοντας σήμα εξόδου για τον S&P, ύστερα από την υποχώρηση του τελευταίου στις 1.141 μονάδες, επισημαίνει η JCF σε ανάλυσή της (27/7). Αιτία, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της εταιρίας, οι αυξημένες τιμές του πετρελαίου.

S&P 500: ”Σήμα εξόδου” δίνει το μοντέλο Τ της JCF
Σε νέα χαμηλά υποχώρησε ο δείκτης του υποδείγματος Τ (T model), ”στέλνοντας” ταυτόχρονα σήμα εξόδου από το δείκτη S&P 500, υπογραμμίζει σε ανάλυσή της η JCF (27/7).

Αναλυτικότερα, ύστερα από το ”σφυροκόπημα” 4 εβδομάδων που υπέστη ο δείκτης S&P 500 και την υποχώρηση 5% που σημείωσε από τα υψηλά στις 30 Ιουνίου, ”προσγειώθηκε ανώμαλα” στις 1.084 μονάδες στη χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street.

Η παραπάνω πτωτική τροχιά ήταν αρκετή, σύμφωνα με την JCF, για να οδηγήσει το δείκτη Τ σε νέα χαμηλά (-2,04), από –1,5 που υποχώρησε το Μάρτιο του 2003.

Οι συντάκτες της ανάλυσης υπενθυμίζουν ότι η μακροχρόνια συμπεριφορά του δείκτη Τ χρησιμοποιείται για την αποφυγή ισχυρών πτώσεων (crashes) στις χρηματιστηριακές αγορές.

Με βάση την προηγούμενη συμπεριφορά του δείκτη Τ, τα νέα χαμηλά πιθανόν να σηματοδοτούν περαιτέρω διόρθωση για το δείκτη των 500 εταιριών με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, τονίζει η JCF.

Εξάλλου, η JCF εκτιμά ότι η θεμελιακή αιτία για την υποχώρηση των αγορών είναι οι πετρελαϊκές τιμές, οι οποίες ”ροκανίζουν” ένα σημαντικό κομμάτι του προσωπικού εισοδήματος των καταναλωτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v