Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος Wall Street επί 5η συνεδρίαση

Σε θετικό πεδίο με ήπια άνοδο κινείται επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση η Wall. Θετικά λειτουργούν τα περισσότερα στατιστικά της ημέρας, οι πωλήσεις λιανικού εμπορίου Φεβρουαρίου και οι αρκετές αναβαθμίσεις συστάσεων μετοχών.

Σε θετικό πεδίο με ήπια άνοδο κινείται επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση η Wall Street.

Τα στατιστικά στοιχεία της ημέρας λειτουργούν ευεργετικά, με την πτώση του αριθμού νέων ανέργων από τα υψηλά 3μηνών και την βελτίωση της παραγωγικότητας.

Θετικά συμβάλλουν και στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου που ανακοινώνουν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες των ΗΠΑ.

Οι τραπεζικοί τίτλοι αντιδρούν θετικά στα νέα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης, που καθησυχάζουν τους φόβους δημοσιονομικής κρίσης και προκαλούν ανακούφιση στους ευρωπαϊκούς τραπεζικούς οίκους. Η μετοχή της Goldman Sachs κερδίζει 2,9%.

Στον αντίποδα, την άνοδο συγκρατεί η αναπάντεχη πτώση που εμφανίστηκε στον αριθμό των προσυμφώνων πωλήσεων κατοικιών.

Επιπλέον, η ανάκαμψη του δολαρίου προκαλεί πιέσεις στους τομείς εμπορευμάτων και ειδικά ενέργειας και μεταλλευμάτων. Οι τιμές του πετρελαίου "χάνουν" 1 δολάριο και κινούνται κάτω από 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 10.419 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,12% στις 1.120 μονάδες κινούμενος σε θετικό έδαφος επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,06% στις 2.282 μονάδες.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών ομίλων που ανακοινώνουν στοιχεία πωλήσεων Φεβρουαρίου, εμφανίζουν ανέλπιστη αύξηση 2,1% κατά μέσο όρο στις πωλήσεις. Η μετοχή της Target Group ενισχύεται 1,3% μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της.

Τα μεγαλύτερη κέρδη στον Dow, εμφανίζει η μετοχή της Walt Disney (+2,3%), μετά την αναβάθμισή της από την Bank of America Merrill Lynch.

Η Coca-Cola Co. ενισχύεται 1,5% μετά τη ν αναβάθμισή της από την UBS, που αναβάθμισε την σύσταση και για την Boeing (+1,5%).

Η Wal-Mart Stores αντιδρά με άνοδο 0,5% στην ανακοίνωση αύξησης μερίσματος 11%.

Το κλείσιμο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων ήταν μικτό. Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,11% χαμηλότερα στις 5.527 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,39% στις 5.795 μονάδες, ενώ ο CAC με απώλειες 0,37% στις 3.828 μονάδες.

Κέρδη απεκόμισαν οι αγορές της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurofirst τερμάτισε ανεπαίσθητα πάνω.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v