Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στη Wall, κέρδη στις ευρωαγορές

Η μείωση των απολύσεων και η ανάπτυξη του κλάδου υπηρεσιών, η θετική αντίδραση των ευρωαγορών στα πρόσθετα ελληνικά μέτρα και η συνεχιζόμενη δραστηριότητα εξαγορών, εμπνέουν θετικά πρόσημα στην Wall.

Ηπια ανοδική εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street, μετά τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ήταν οι λιγότερες από το 2006 και τα στοιχεία για τον κλάδο υπηρεσιών, που αποδείχθηκαν καλύτερα των αναμενόμενων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,43% στις 10.450 μονάδες, ο S&P 0,47% στις 1.123 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,33% στις 2.288 μονάδες.

Τα ελληνικά πρόσθετα μέτρα λιτότητας ύψους 6,49 δισ. δολ. έχουν καλή υποδοχή στις αγορές, περιορίζοντας τις πιέσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και το ευρώ.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,36%, ο DAX 0,41%, ενώ ο CAC 0,34%. Το ευρώ ενισχύεται σχεδόν μισό σεντ στα 1,3657 δολάρια.

Στις ΗΠΑ, η έκθεση απασχόλησης του ινστιτούτου ADP έδειξε περικοπές «μόνο» 20.000 θέσεων εργασίας τον Ιανουάριο, δημιουργώντας καλές προοπτικές για τον επίσημο δείκτη ανεργίας που θα ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Ο δείκτης Institute for Supply Management υπηρεσιών διευρύνθηκε περισσότερο από αναμενόταν, στις 53 μονάδες.

Αργότερα, η Federal Reserve θα δημοσιοποιήσει την έκθεση Beige Book με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την αμερικανική ανάπτυξη.

Η δραστηριότητα των εξαγορών και συγχωνεύσεων παραμένει ενεργή και προσφέρει στήριξη στην επενδυτική ψυχολογία.

Η Pfizer προτίθεται να παρουσιάσει προσφορά 4 δισ. δολ. περίπου για την γερμανική Ratiopharm, ανταγωνιζόμενη τις προσφορές των Teva Pharmaceutical και Actavis, σύμφωνα με φήμες.

Η μετοχή της Novell εκτινάσσεται 28,6% μετά την προσφορά 2 δισ. δολ. από την Elliott Associates για την εξαγορά της.

Η Costco Wholesale αντιδρά με πτώση 3,8% στα αποτελέσματα τριμήνου, τα οποία δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Η BJ's Wholesale Club παραμένει αμετάβλητη μετά τα αποτελέσματα δ΄τριμήνου που ανακοίνωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v