Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει με ήπια άνοδο η Wall Street

Σε θετικό πεδίο επί 5η συνεδρίαση κινείται ο S&P στη Wall, μετά την μείωση του αριθμού νέων ανέργων και τις θετικές εκπλήξεις από το λιανικό εμπόριο. Επιφυλακτικές παραμένουν οι ευρωαγορές, εν μέσω επιτοκίων.

Σε θετικό πεδίο επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση κινείται η Wall Street, μετά την πτώση του αριθμού νέων ανέργων από τα υψηλά 3μηνών και την βελτίωση της παραγωγικότητας σε βαθμό μεγαλύτερο του αναμενόμενου.

Θετικά συμβάλλουν και στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου που ανακοινώνουν μεγάλες εμπορικές αλυσίδες των ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, την άνοδο συγκρατεί η αναπάντεχη πτώση που εμφανίστηκε στον αριθμό των προσυμφώνων πωλήσεων κατοικιών, καθώς και οι πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο, καθώς οι τι μές του πετρελαίου "χάνουν" 1 δολάριο και κινούνται κάτω από 80 δολάρια ανά βαρέλι.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,31% στις 10.429 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,21% στις 1.121 μονάδες κινούμενος σε θετικό έδαφος επί 5η συνεχόμενη συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,12% στις 2.283 μονάδες.

Οι κινήσεις των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων παραμένουν μικτές, με το βλέμμα επικεντρωμένο στις εξελίξεις της πιστωτικής πολιτικής, μετά τις τακτικές συνεδριάσεις της Τράπεζας της Αγγλίας και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,09%, ο DAX υποχωρεί 0,17%, ενώ ο CAC διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 3.842 μονάδες.

Η μετοχή της Target Group ενισχύεται 1,3% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων Φεβρουαρίου 2,4%.

Η μεγάλη πλειοψηφία των εμπορικών ομίλων που ανακοινώνουν στοιχεία, εμφανίζουν ανέλπιστη αύξηση 2,1% κατά μέσο όρο στις πωλήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v