Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σκαρφαλώνει στο 4,17%. Συνεχίζει σε επίπεδα-ρεκόρ ο χρυσός, πάνω από τα $2.750. Ενισχύεται το δολάριο. Κέρδη για το Brent. Ράλι 3,7% η Boeing.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα μετά το ράλι της περασμένης εβδομάδας εν μέσω πιέσεων από την άνοδο των αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και ενώ οι επενδυτές αναμένουν την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου από εταιρείες-βαρόμετρα.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,89% στις 42.094 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,39% στις 18.418 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,57% χαμηλότερα στις 5.831 μονάδες.

Την Παρασκευή ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ όπως και ο Nasdaq έκλεισαν την εβδομάδα με κέρδη. Αυτή ήταν η έκτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδος και για τους τρεις δείκτες. 

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, 114 εταιρείες αναμένεται να ανακοινώσουν κέρδη τριμήνου αυτή την εβδομάδα, μεταξύ των οποίων η IBM, η Tesla και η Coca-Cola. 

Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα, το 83,1% ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών. Το αντίστοιχο ποσοστό στο προηγούμενο τρίμηνο ήταν 79,1%. 

«Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια αγορά η παίρνει μια ανάσα και κατοχυρώνει ίσως ένα μέρος των κερδών που είχαμε την περασμένη εβδομάδα» τόνισε ο Πίτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος στην Spartan Capital Economics. 

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει να κινείται σε επίπεδα-ρεκόρ, καταγράφοντας άνοδο 0,8% στα 2.752 δολάρια ανά ουγκιά. Το αργό πετρέλαιο Brent καταγράφει κέρδη 1,6% στα 74,4 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,085 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε έως και το 4,14%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Boeing πραγματοποιεί άλμα 3,7% στα 170 δολάρια. Η Boeing και το συνδικάτο που εκπροσωπεί 33.000 εργαζομένους κατέληξαν σε μια προσωρινή νέα συμφωνία που προβλέπει αύξηση των αποδοχών κατά 35% σε βάθος τετραετίας, μια άνευ προηγουμένου αύξηση των μισθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v