Wall Street: Κέρδη με οδηγό τα μικροτσίπ και τα βελτιωμένα macro

Σε ρυθμούς-ρεκόρ ο βιομηχανικός δείκτης και άλμα στον κλάδο ημιαγωγών. Ωθηση από τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία. Ενισχύονται οι αποδόσεις των ομολόγων, έσπασε το φράγμα των 2.700 δολαρίων ο χρυσός.

Wall Street: Κέρδη με οδηγό τα μικροτσίπ και τα βελτιωμένα macro

Ενισχύονται οι αμερικανικές μετοχές, παίρνοντας ώθηση από ισχυρά οικονομικά στοιχεία που μετριάζουν τους φόβους για πιθανή ύφεση -και με τη βιομηχανία ημιαγωγών σε πρωταγωνιστική θέση.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,34% στις 43.322 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,41% στις 18.433 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,36% υψηλότερα στις 5.863 μονάδες.

Οι μετοχές μικροτσίπ οδηγούν τα κέρδη, σβήνοντας ορισμένες από τις πρόσφατες απώλειές τους. H Taiwan Semiconductor, σημαντική προμηθεύτρια της Nvidia και άλλων μεγάλων κατασκευαστών, κάνει άλμα 9% αφού ανέφερε ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και αύξηση προβλέψεων για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η Nvidia ακολουθεί στον ίδιο δρόμο, σημειώνοντας άνοδο 3%, ενώ και η AMD ενισχύεται πάνω από 2%.

Τα νέα στοιχεία για την οικονομία δίνουν επίσης ώθηση στις μετοχές.

Τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου έδειξαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες παραμένουν ισχυρές, με αύξηση 0,4% στις μηνιαίες δαπάνες έναντι εκτίμησης 0,3% του Dow Jones. Οι πωλήσεις, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων, αυξήθηκαν κατά 0,5%, πολύ υψηλότερα από την πρόβλεψη 0,1%. Τα αιτήματα για νέα επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 12 Οκτωβρίου ήταν επίσης χαμηλότερα από το αναμενόμενο, υποχωρώντας από τα υψηλά έτους.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από μια συνεδρίαση κερδών στη Wall Street, όπου ο Dow έκλεισε σε νέο υψηλό όλων των εποχών μετά την ανακοίνωση ισχυρών τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται έξι μονάδες βάσης, στο 4,08%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent ενισχύεται 0,53% στα 74,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός ενισχύεται 0,37% στα 2.701 δολάρια ανά ουγκιά, έχοντας χτυπήσει νέο ρεκόρ.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, στο 1,08 δολ./ευρώ, ενώ δεν σημειώνει αξιόλογες μεταβολές έναντι γεν και βρετανικής λίρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v