Ηπιες μεταβολές στη Wall Street

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στο 4,01% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για τον χρυσό. Οριακές κινήσεις για το Brent.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τις χθεσινές τεχνολογικές πιέσεις που έριξαν τους S&P 500 και Dow Jones από τα επίπεδα-ρεκόρ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,01% στις 42.734 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 0,03% στις 18.307 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,03% χαμηλότερα στις 5.813 μονάδες.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, τα κέρδη της Morgan Stanley αυξήθηκαν κατά 32% στα 3,2 δισ. δολάρια, ενισχυμένα από την ανάκαμψη της επενδυτικής τραπεζικής και την άνοδο των χρηματιστηριακών συναλλαγών. Tα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου της τράπεζας αυξήθηκαν από 2,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν και υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, τόσο συνολικά όσο και για τα επιμέρους τμήματα.

Η μετοχή της Morgan Stanley ενισχύεται 3%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, o δείκτης τιμών εισαγωγών διολίσθησε 0,4% τον Σεπτέμβριο. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα υποχωρήσει κατά 0,3%.

Αυτός είναι ο δεύτερος διαδοχικός μήνας στον οποίο καταγράφεται πτώση στις τιμές των εισαγωγών, λόγω του χαμηλότερου κόστους των καυσίμων. 

Εξαιρουμένων των καυσίμων, οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν 0,1%. Αυτή είναι η τρίτη διαδοχική μηνιαία άνοδος. 

Σε ετήσια βάση, το κόστος των εισαγωγών υποχώρησε κατά 0,1% τον Σεπτέμβριο. Εξαιρουμένης της βενζίνης, αυξήθηκε κατά 1,8%.  

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί δύο μονάδες βάσης, στο 4,01%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent καταγράφει οριακή άνοδο 0,04% στα 74,2 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,75% στα 2.699 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει οριακά έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v