Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες με τους S&P 500 και Dow Jones σε νέα υψηλά. Στο 4,1% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες 2% για το Brent. Ενισχύεται το δολάριο. Μικρή πτώση για τον χρυσό.

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Θετικά πρόσημα στην αμερικανική αγορά τη Δευτέρα με τα εταιρικά αποτελέσματα να παραμένουν στο επίκεντρο.

O Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 42.914 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 1,06% στις 18.522 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,7% υψηλότερα στις 5.855 μονάδες. 

Την Τρίτη θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου οι Bank of America, Goldman Sachs και Johnson & Johnson, ενώ οι Morgan Stanley και United Airlines θα δημοσιεύσουν τα κέρδη τριμήνου την Τετάρτη. Αυτή την εβδομάδα ανακοινώνουν επίσης κέρδη για το τρίτο τρίμηνο οι Walgreens Boots Alliance, Netflix και Procter & Gamble.

Την Παρασκευή οι επενδυτές είδαν με θετικό μάτι τα αποτελέσματα τριμήνου της JP Morgan και της Wells Fargo. Τα σημάδια ανάκαμψης των τραπεζικών κερδών οδήγησε τους S&P 500 και Dow Jones σε νέα ιστορικά υψηλά, με τον S&P 500 να κλείνει για πρώτη φορά πάνω από τις 5.800 μονάδες.

Μέχρι σήμερα 30 εταιρείες του S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και έχουν υπερβεί τις προβλέψεις περίπου 5% κατά μέσο όρο, σύμφωνα με την Bank of America. Την αντίστοιχη περίοδο του δεύτερου τριμήνου τα αποτελέσματα ήταν υψηλότερα των προβλέψεων περίπου κατά 3%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 2% στα 77,5 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω ανησυχιών για αδύναμη ζήτηση στην Κίνα, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,3% στα 2.668 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,091 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,1%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v