Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street με τον S&P 500 σε ρεκόρ

Σε θετικό έδαφος η αμερικανική αγορά εν αναμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed. Στο 4,04% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 1% για την Alphabet. Υποχωρεί ο χρυσός.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street με τον S&P 500 σε ρεκόρ

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τη χθεσινή ανοδική συνεδρίαση και ενώ οι τιμές του αργού πετρελαίου συνεχίζουν να κινούνται χαμηλότερα. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,49% στις 42.355 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,46% στις 18.265 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,51% στις 5.781 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

Υπάρχει έντονη μεταβλητότητα στην αμερικανική αγορά από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές προσαρμόζουν τις προσδοκίες τους για τις μειώσεις επιτοκίων από τη Fed και αναμένουν τη δημοσίευση νέων στοιχείων για τον πληθωρισμό την Πέμπτη. 

Η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed αργότερα την Τετάρτη θα προσφέρει περισσότερα στοιχεία για τις εκτιμήσεις των αξιωματούχων της κεντρικής τράπεζας σχετικά με τα επιτόκια. 

«Αναμένουμε ότι τα πρακτικά της Fed και τα αυριανά στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή να είναι καθησυχαστικά και να απομακρύνουν τους φόβους σχετικά με τη δυνατότητα της Fed να συνεχίσει να μειώνει τα επιτόκια», ανέφερε αναλυτής της Bradesco BBI στο Reuters. «Οποιαδήποτε μέτρηση εντός των προβλέψεων θα καθησυχάσει τις αγορές, οι οποίες έχουν αρχίσει να αμφιβάλλουν για το πόσο μπορεί να μειώσει τα επιτόκια η Fed», πρόσθεσε. 

H αξιωματούχος της Fed, Λόρι Λόγκαν, δήλωσε την Τετάρτη ότι συμφωνεί με τη μείωση επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης στην προηγούμενη συνεδρίαση αλλά θέλει μικρότερες μειώσεις από εδώ και έπειτα, δεδομένου ότι υπάρχουν πραγματικά ρίσκα για τον πληθωρισμό και «αβεβαιότητες» όσον αφορά τις προοπτικές της οικονομίας.

«Μετά τη μείωση επιτοκίων κατά μισή μονάδα βάσης τον περασμένο μήνα, ένα πιο σταδιακό μονοπάτι για την επιστροφή σε χαμηλότερα επιτόκια θα ήταν κατάλληλο από το σημείο στο οποίο βρισκόμαστε» τόνισε σύμφωνα με το Reuters η Λόγκαν.

Η κεντρική τράπεζα, σημείωσε, «δεν πρέπει να βιαστεί να μειώσει τα επιτόκια σε ένα "κανονικό" ή "ουδέτερο" επίπεδο αλλά να προχωρήσει σταδιακά παρακολουθώντας την εξέλιξη των οικονομικών συνθηκών, της κατανάλωσης, των μισθών και των τιμών».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 1,1% στα 76,2 δολάρια το βαρέλι, ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 2.631 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,095 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο 2 μονάδων βάσης στο 4,04%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Alphabet υποχωρεί πάνω από 1% καθώς το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δήλωσε σε ομοσπονδιακό δικαστή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να συστήσει στην Google να αναγκαστεί να πουλήσει τμήματα των δραστηριοτήτων της.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v