Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Επιφυλακτικότητα επικρατεί στην αμερικανική αγορά, εν αναμονή των αυριανών στοιχείων για τον πληθωρισμό. Στο 3,75% η απόδοση του 10ετούς. Οριακές κινήσεις για το δολάριο. Υποχωρεί 1,5% η Apple. Κάτω από τα $70 το Brent.

Mεικτά πρόσημα στη Wall Street

Ήπιες μεταβολές καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τη χθεσινή ισχυρή ανάκαμψη από το sell-off της περασμένης εβδομάδας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,09% στις 40.811 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 16.930 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,26% στις 5.485 μονάδες. 

Tη Δευτέρα, ο S&P 500 και ο Nasdaq έκλεισαν με άνοδο 1,16% και ο Dow Jones με κέρδη 1,2%.

Oι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των στοιχείων για τον δείκτη τιμών καταναλωτή την Τετάρτη, τα οποία αναμένεται να δείξουν ότι ο ετήσιος πληθωρισμός υποχώρησε στο 2,6% τον Αύγουστο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο Brent υποχωρεί 3,1% στα 69,3 δολάρια το βαρέλι. O ΟΠΕΚ υποβάθμισε την Τρίτη τις προβλέψεις για την παγκόσμια ζήτηση αργού πετρελαίου το 2024 και κατέβασε τον πήχη και για την επόμενη χρονιά. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική πτωτική αναθεώρηση των εκτιμήσεων του πετρελαϊκού καρτέλ για τη ζήτηση. Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί κατά 2,03 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2024, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για άνοδο κατά 2,11 εκατ. βαρέλια.

O χρυσός καταγράφει άνοδο 0,4% στα 2.543 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,103 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώνεται στο 3,75%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Oracle πραγματοποιεί άλμα 8% καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Η μετοχή έλαβε ώθηση και από την ανακοίνωση της εταιρείας ότι ξεκινά συνεργασία με την Amazon Web Services.

Απώλειες 1,5% καταγράφει η μετοχή της Apple, μετά τη δικαστική ήττα και την επικύρωση προστίμου 13 δισ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Οι μετοχές των Nvidia και Amazon ενισχύονται πάνω από 2%, ενώ της Microsoft καταγράφει άνοδο 1%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v