Στο πράσινο γύρισε η Wall Street

Ανακτούν έδαφος οι μετοχές μετά το sell off. Αύξηση εμπορικού ελλείμματος, ψύξη στην αγορά εργασίας και άνοδο βιομηχανικών παραγγελιών δείχνουν τα macro. Συνεχίζει τη βουτιά το πετρέλαιο, υποχωρεί το δολάριο.

Στο πράσινο γύρισε η Wall Street

Σε θετικό πρόσημο επιστρέφουν οι αμερικανικές μετοχές, στον απόηχο της χειρότερης μέρας για τις αγορές από τις αρχές Αυγούστου και μετά τα στοιχεία για διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος αλλά και για περαιτέρω ψύξη στην αγορά εργασίας.

O Dow Jones ενισχύεται 0,42% στις 41.110 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,20% στις 5.539 μονάδες και o Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,13% στις 17.159 μονάδες.

Οι μετοχές της Nvidia επανήλθαν σε ήπια κέρδη 0,3% παρά την είδηση ότι η εταιρεία τίθεται στο στόχαστρο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για πιθανή παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας. Η ηγέτιδα των μικροτσίπ έχασε πάνω από 9% στη συνεδρίαση της Τρίτης, εν μέσω μεγάλης βουτιάς του κλάδου.

Nέα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ διογκώθηκε τον Ιούλιο, ιδιαίτερα σε σχέση με την Κίνα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών. Παράλληλα, οι επενδυτές θα συνεκτιμήσουν τα νέα δεδομένα για το άνοιγμα θέσεων εργασίας και τις εργοστασιακές παραγγελίες.

Ανοδο 5% έγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο, μετά από δύο διαδοχικούς πτωτικούς μήνες, παίρνοντας ώθηση από μεταφορές και διαρκή αγαθά.

Από την άλλη, περαιτέρω ψύξη στην αγορά εργασίας έδειξαν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, που έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2021, μετά και τα χθεσινά δεδομένα περί συρρίκνωσης της μεταποιητικής δραστηριότητας για πέμπτο συνεχόμενο μήνα.

Τα στοιχεία μισθοδοσίας που αναμένονται την Παρασκευή θεωρούνται κρίσιμα για τη διαμόρφωση του μεγέθους της πρώτης μείωσης επιτοκίων.

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για αστάθεια τον Σεπτέμβριο, έναν ιστορικά αδύναμο μήνα για τις μετοχές. Πολλοί επενδυτές αναμένουν υποχώρηση ίσως και πάνω από 5% τις επόμενες εβδομάδες, ευκαιρία αγοράς για άλλους.

«Οι επόμενες οκτώ εβδομάδες θα πρέπει να είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να εξισορροπήσετε ξανά το χαρτοφυλάκιό σας, να αποκτήσετε μεγαλύτερη διαφοροποίηση και να αφήσετε τη δραστηριότητα της αγοράς να οδηγηθεί προς όφελός σας», συστήνει ο Chris Hyzy, επικεφαλής επενδύσεων στην Bank of America.

Όσον αφορά τα εταιρικά αποτελέσματα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης θα δημοσιεύσει κέρδη η Hewlett Packard.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 1,18% στα 72,88 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI διολισθαίνει 1,12% στα 69,55 δολάρια. Η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,15% στα 2.526 δολ. ανά ουγκιά.

Πτωτικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,79%, κινούνται οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στην αγορά συναλλάγματος, τέλος, το δολάριο καταγράφει πτώση 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,1088 δολ., ενώ υποχωρεί έναντι της στερλίνας και ενισχύεται έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v