Αναδίπλωση στη Wall Street εν αναμονή της Nvidia

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες καθώς άπαντες περιμένουν τα οικονομικά αποτελέσματα του γίγαντα της τεχνητής νοημοσύνης - πυξίδα για τις αγορές. Υποχωρεί περαιτέρω το πετρέλαιο, ενισχύεται το δολάριο.

Αναδίπλωση στη Wall Street εν αναμονή της Nvidia

Σε υποχώρηση βρίσκονται οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την τριμηνιαία ανακοίνωση κερδών της Nvidia, γίγαντα των μικροτσίπ για εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, σε μια γερή ένδειξη για το αν το πρόσφατο ράλι του κλάδου τεχνολογίας έχει κι άλλο δρόμο.

O Dow Jones διολισθαίνει 0,31% στις 41.123 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,55% στις 5.594 μονάδες και o Nasdaq κινείται χαμηλότερα 1,10% στις 17.560 μονάδες.

Η Wall Street παρακολουθεί στενά τη Nvidia ώστε να εκτιμήσει την ευρύτερη βιωσιμότητα του κλάδου τεχνολογίας. Ο κολοσσός των ημιαγωγών -που θα δημοσιεύσει την έκθεσή του μετά τη λήξη της συνεδρίασης- έχει κερδίσει 159% το 2024, εγείροντας ερωτήματα για το πόσος ακόμη χώρος υπάρχει για τη μετοχή.

Λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μετοχές της Nvidia υποχωρούν 2,3%. Οι επενδυτές καιροφυλακτούν για το κατά πόσο η εταιρεία θα ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες γύρω από την τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

Βαρόμετρο για μεγάλο μέρος της τεχνολογικής βιομηχανίας, η Nvidia, με κεφαλαιοποίηση περίπου 3 τρισ. δολ., αναμένεται να προβλέψει αύξηση εσόδων άνω του 70% για το τρέχον τρίμηνο. Οποιαδήποτε απογοήτευση, όμως, είναι βέβαιο ότι θα ρίξει τις αγορές, δεδομένης της βαρύτητας της εταιρείας στους δείκτες.

«Το αποτέλεσμα της Nvidia μοιάζει με μακροοικονομικό γεγονός, κατά κάποιο τρόπο τόσο μεγάλο όσο οι μισθοδοσίες και ο πληθωρισμός όσον αφορά τον αντίκτυπο στην αγορά», δήλωσε ο Justin Onuekwusi, επικεφαλής επενδύσεων στη St James Place. «Υπάρχουν πολλά χρήματα, πολλή μόχλευση και θα χρειαστεί μόνο μια μικρή απογοήτευση για να προκληθεί αστάθεια».

«Δύσκολα θα λέγαμε ότι δεν υπάρχει αισιοδοξία για την αγορά», είπε η Erin Browne, γενική διευθύντρια της Pimco, εξηγώντας ότι άλλες μετοχές AI βρίσκονται περίπου 10% κάτω από τα υψηλά όλων των εποχών. Η τρέχουσα αποτίμηση της Nvidia δεν είναι ακριβή σε σχέση με τον μέσο όρο πενταετίας, πρόσθεσε.

«Επομένως, μπορούν να αποδώσουν ανοδικά και να εκπλήξουν την αγορά προς τα πάνω», είπε.

Η έκθεση κερδών της Nvidia θεωρείται ζωτικής σημασίας σε μια συγκυρία που οι αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με την πιθανότητα ύφεσης στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι αγορές βλέπουν μειώσεις επιτοκίων αξίας περίπου 100 μονάδων βάσης φέτος συνολικά, αρχής γενομένης από τον Σεπτέμβριο.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχωρεί 0,67% στα 79,02 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI υποχωρεί 0,82% στα 74,91 δολάρια. Η τιμή του χρυσού σημειώνει πτώση 0,34% στα 2.544 δολ. ανά ουγκιά.

Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή, στο 3,83%, οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στην αγορά συναλλάγματος, τέλος, το δολάριο ενισχύεται 0,52% έναντι του ευρώ, στο 1,1128 δολ., ενώ καταγράφει κέρδη έναντι της στερλίνας και απώλειες έναντι του γεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v