Ανοδος στη Wall Street μετά τα νέα στοιχεία ΑΕΠ

Η άνω των προσδοκιών αμερικανική ανάπτυξη έδωσε ώθηση στην αγορά, αντισταθμίζοντας την απογοήτευση από τη... μη απογείωση της Nvidia. Eπιστρέφει στα κέρδη το πετρέλαιο, πάνω οι αποδόσεις των ομολόγων.

Ανοδος στη Wall Street μετά τα νέα στοιχεία ΑΕΠ

Ανεβαίνουν οι αμερικανικές μετοχές καθώς τα νέα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ διατηρείται ισχυρή παρά τα αυξημένα επιτόκια της Fed. Παράλληλα, η μετοχή των ημερών, η Nvidia, συνεχίζει με απώλειες 3%, αφού οι προοπτικές της δεν φανέρωσαν νέα απογείωση.

O Dow Jones ενισχύεται 0,80% στις 41.421 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,73% στις 5.632 μονάδες και o Nasdaq κινείται υψηλότερα 1,04% στις 17.737 μονάδες.

Οι κινήσεις δείχνουν ότι ο S&P 500 ανακάμπτει, παρόλο που το μεγάλο του όνομα ξεπουλάει.

Το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3% κατά την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου, έναντι της προηγούμενης μέτρησης 2,8%, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία. Η κύρια κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, που είναι οι προσωπικές δαπάνες σημείωσαν άνοδο 2,9%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης 2,3%.

Παράλληλα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας άλλαξαν ελάχιστα, με μικρή υποχώρηση στις 231.000.

«Τα αποτελέσματα δεν θα μπορούσαν να ήταν καλύτερα, καθώς το ΑΕΠ και η προσωπική κατανάλωση ξεπέρασαν τα αναμενόμενα, τα στοιχεία για τον πληθωρισμό ήταν πιο αδύναμα και οι αιτήσεις για ανεργία ήταν ελαφρώς χαμηλότερες», είπαν αναλυτές στρατηγικής της Bespoke Investment.

Οι μετοχές της Nvidia βουτούν μετά την ανακοίνωση κερδών της το απόγευμα της Τετάρτης.

«Το μέγεθος του ρυθμού αυτή τη φορά ήταν πολύ μικρότερο απ' ό,τι έχουμε δει. Και η μελλοντική καθοδήγηση αυξήθηκε, αλλά όχι με τη φόρα των προηγούμενων τριμήνων», ανέφερε ο Ryan Detrick, αναλυτής της Carson Group.

«Πρόκειται για μια εξαιρετική εταιρεία που εξακολουθεί να αυξάνει τα έσοδά της κατά 122%, αλλά φαίνεται ότι ο πήχης ήταν πολύ ψηλά γι' αυτή τη σεζόν», πρόσθεσε.

Η εταιρεία ημιαγωγών, που πέρασε το ταβάνι των 3 τρισ. δολαρίων σε κεφαλαιοποίηση φέτος, αντιπροσωπεύει περίπου το 7% του S&P 500.

Από την άλλη, ο κολοσσός επιχειρηματικού λογισμικού Salesforce γράφει κέρδη 2,5%, καθώς ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για το δεύτερο τρίμηνο και αύξησε τις προοπτικές κερδών του για ολόκληρο το έτος.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent σημειώνει κέρδη 1,03% στα 79,46 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σκαρφαλώνει 1,23% στα 75,44 δολάρια. Η τιμή του χρυσού σημειώνει άνοδο 0,63% στα 2.553 δολ. ανά ουγκιά.

Aνοδικά κατά τρεις μονάδες βάσης, στο 3,87%, κινούνται οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Στην αγορά συναλλάγματος, τέλος, το δολάριο ενισχύεται 0,36% έναντι του ευρώ, στο 1,1080 δολ., ενώ καταγράφει κέρδη έναντι της στερλίνας και απώλειες έναντι του γεν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v