Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε καθοδική τροχιά για δεύτερη μέρα κινήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones. Στο 3,78% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Κάτω από τα 70 δολ. το αργό WTI. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για πιθανή επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας.

O Dow Jones ενισχύθηκε 0,09% ή 37 μονάδες στις 40.974, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 5.520 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,30% στις 17.084 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Boeing (+1,5%) και Travelers (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Verizon (-3,9%) και Intel (-3,7%).

Επιπλέον, σε καθοδικό κανάλι παρέμεινε η μετοχή της Nvidia (-1,4%) μετά από δημοσίευμα του Bloomberg που αναφέρει ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε έρευνα για τον αν η εταιρεία παραβιάζει τους αντιμονοπωλιακούς νόμους.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε η Beige Book από την Fed.

Η οικονομική δραστηριότητα ήταν σταθερή ή φθίνουσα στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ τις τελευταίες εβδομάδες, ανέφερε η Fed στo Beige Book για τις περιφέρειες.

Ο αριθμός των περιφερειών που ανέφεραν σταθερή ή φθίνουσα δραστηριότητα αυξήθηκε σε εννέα τις τελευταίες εβδομάδες, από πέντε την προηγούμενη περίοδο. Η οικονομική δραστηριότητα αυξήθηκε σε τρεις περιφέρειες.

Από πλευράς μακροοικονομικών ανακοινώσεων, οι βιομηχανικές παραγγελίες στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 5% τον Ioύλιο, περισσότερο από όσο προέβλεπαν οι αναλυτές, μετά από δύο μήνες πτώσης. Τον Ιούνιο οι παραγγελίες είχαν υποχωρήσει 3,3%.

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριάμισι ετών και επέστρεψαν στα προπανδημικά επίπεδα, σε ακόμη μια ένδειξη ότι η αγορά εργασίας έχει μαλακώσει και ότι οι Αμερικανοί δεν μπορούν να βρουν δουλειά τόσο εύκολα.

Οι αγγελίες εργασίας μειώθηκαν στα 7,7 εκατομμύρια τον Ιούλιο από 7,9 εκατομμύρια τον Ιούνιο, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Η επίδοση ήταν χαμηλότερη από όλες τις εκτιμήσεις οικονομολόγων του Bloomberg.

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 3,78% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,79%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε 1,3% στα 72,81 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 1,5% στα 69,29 δολάρια. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 2.524 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,1073 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v