Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδια» τις Tesla και Apple

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, με τα εταιρικά αποτελέσματα στο επίκεντρο. Στο 4,07% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Πτώση πάνω από 2% για Tesla και Apple. Βουτιά 3% για Morgan Stanley. Σε υψηλό μήνα το δολάριο. Απώλειες για τον χρυσό. Οριακά κέρδη για αργό.

Υποχωρεί η Wall Street με «βαρίδια» τις Tesla και Apple

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς Tesla και Apple καταγράφουν απώλειες και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τριμήνου της Goldman Sachs και της Morgan Stanley. 

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,95% στις 37.238 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,61% χαμηλότερα στις 14.882 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,65% στις 4.752 μονάδες.

Η μετοχή της Tesla βουτάει 3,5% μετά τη δήλωση του CEO Έλον Μασκ ότι θέλει μεγαλύτερο έλεγχο στην εταιρεία, με την απόκτηση του 25% των δικαιωμάτων ψήφου. 

Η μετοχή της Apple υποχωρεί 2% μετά την προσφορά εκπτώσεων για τα iPhone στην Κίνα, εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τον ανταγωνισμό και λίγες ημέρες αφότου έχασε από τη Microsoft τη θέση της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στον κόσμο. 

Στο μέτωπο των αποτελεσμάτων, η Goldman Sachs ανακοίνωσε κέρδη που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Ειδικότερα, τα κέρδη ανήλθαν 5,48 δολάρια ανά μετοχή, έναντι πρόβλεψης για 3,51 δολάρια. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,32 δισ. δολάρια, έναντι αναμενόμενων 10,80 δισ. δολαρίων.

H μετοχή διολισθαίνει 0,5%.

Τα κέρδη της Morgan Stanley μειώθηκαν στο 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια, ή 85 σεντς ανά μετοχή, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου, από 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ή 1,26 δολάριο ανά μετοχή πέρυσι.

Η μετοχή της τράπεζας βουτάει 3%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 0,11% στα 72,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,31% στα 2.045 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,088 δολ./ευρώ, το υψηλότερο επίπεδο τον τελευταίο μήνα. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς σημειώνει άλμα 7 μονάδων βάσης στο 4,07%. Η απόδοση «τσίμπησε» μετά τη δήλωση του αξιωματούχου της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ, ότι η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής πρέπει να γίνει με προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v