Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση του Dow Jones μετά τα τραπεζικά αποτελέσματα

Συγκρατημένες απώλειες για τον βιομηχανικό δείκτη ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq. Στο 3,95% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο. Κλειστή η Wall Street την Δευτέρα.

Πτώση του Dow Jones μετά τα τραπεζικά αποτελέσματα

Μικτά πρόσημα στη Wall Street μετά τον πληθωρισμό χονδρικής και τα αποτελέσματα τριμήνου έξι μεγάλων τραπεζών στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% ή 118 μονάδες στις 37.592, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,08% στις 4.783 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα μόλις 0,02% στις 14.972 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των IBM (+1,9%) και Verizon (+1,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των UnitedHealth (-3,7%) και Walgreens Boots (-3,1%).

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι ο πληθωρισμός χονδρικής στις ΗΠΑ σημείωσε οριακή άνοδο τον Δεκέμβριο σε ετήσια βάση αλλά κινήθηκε χαμηλότερα σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο 1% σε ετήσια βάση, έναντι ανόδου 0,9% τον Νοέμβριο και 1,3% τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 1,3%. Σε μηνιαία βάση ο δείκτης διολίσθησε 0,1%. Αυτός ήταν ο τρίτος διαδοχικός μήνας απωλειών. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.

Στο εταιρικό μέτωπο, έξι συνολικά τράπεζες ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Ειδικότερα, η μετοχή της Bank of America υποχώρησε 1% μετά τα μειωμένα καθαρά κέρδη στο δ’ τρίμηνο και η μετοχή της Wells Fargo κινήθηκε χαμηλότερα 3,3% παρά τα αυξημένα καθαρά κέρδη τριμήνου. Στον αντίποδα, η μετοχή της Citigroup σημείωσε άνοδο 1% κόντρα στις ζημιές τριμήνου ύψους 1,8 δισ. δολαρίων (το χειρότερο τρίμηνο των τελευταίων 15 ετών) λόγω των έκτακτων δαπανών σε αποζημιώσεις υπαλλήλων. Παράλληλα, η μετοχή της JP Morgan υποχώρησε 0,7% αν και τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 15% σε σχέση με πέρυσι.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 3,95% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά 10 μονάδες βάσης στο 4,14%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1% στα 72,80 δολάρια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1,6% στα 2.050 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε οριακά υψηλότερα έναντι του ευρώ, στο 1,0958 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v