Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street

Πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά το τεχνολογικό ράλι της Δευτέρας. Πάνω από το 4% επέστρεψε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στη Wall Street καθώς η προειδοποίηση της Samsung για τα κέρδη τριμήνου συγκράτησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών, εν αναμονή της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,42% ή 157 μονάδες στις 37.525, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,15% στις 4.756 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε οριακά υψηλότερα 0,09% στις 14.857 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Merck & Co (+0,9%) και Walmart (+0,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Chevron (-2,5%) και Walt Disney (-2,1%).

«Η αγορά προσπαθεί να προβλέψει πόσες μειώσεις επιτοκίων θα γίνουν φέτος» σημειώνει ο Aj Oden της JP Morgan. «Εμείς πιστεύουμε ότι πολλές μετοχές θα πιάσουν ιστορικά υψηλά στα τέλη του 2024. Ο λόγος γι’ αυτό είναι η πεποίθησή μας ότι η τεχνολογία θα έχει μια δυνατή χρονιά που θα δώσει ώθηση στην αγορά».

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Juniper Network «εκτοξεύτηκε» 21% μετά από δημοσιεύματα για πιθανή εξαγορά της από την Hewlett Packard.

Στο μεταξύ, το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ συρρικνώθηκε αναπάντεχα τον Νοέμβριο, ενώ μεγάλη μείωση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε κατά 2% στα 63,2 δισ. δολάρια από 64,5 δισ. δολάρια τον Οκτώβριο. Οι αναλυτές προέβλεπαν διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος στα 65 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,02% ενώ το 2ετές σημείωσε άνοδο κατά μία μονάδα βάσης στο 4,38%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 2% στα 72,15 δολάρια και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 0,1% στα 2.034 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0922 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v