Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθαρή νίκη των αγοραστών στη Wall Street

Άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο ενόψει της ανακοίνωσης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ. Στο 4,03% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Καθαρή νίκη των αγοραστών στη Wall Street

Κέρδη στη Wall Street με τα βλέμματα των επενδυτών να βρίσκονται στραμμένα στην αυριανή ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,45% ή 170 μονάδες στις 37.695, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 4.783 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,75% στις 14.969 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Home Depot (+2,8%) και Microsoft (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-2,2%) και Dow (-1,2%).

«Οι αγορές βρίσκονται σε στάση αναμονής καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για την ανακοίνωση των εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου, με πρώτες τις μεγάλες τράπεζες την Παρασκευή καθώς και για τις δύο μετρήσεις πληθωρισμού που ενδεχομένως να έχουν αντίχτυπο στις επόμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια», σημειώνει η Emily Roland της John Hancock Investment Management.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή και την Παρασκευή ο δείκτης τιμών χονδρικής.

«Η Fitch δεν προβλέπει πλέον ότι η αμερικανική οικονομία θα διολισθήσει σε ύφεση φέτος λόγω των διάφορων ενδείξεων για την ισχύ της οικονομίας», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του οίκου αξιολόγησης, Μπράιαν Κούλτον.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Κούλτον εκτίμησε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια τρεις φορές εντός του 2024.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Hewlett Packard ανακοίνωσε ότι εξαγοράζει την Juniper Network έναντι 14 δισ. δολαρίων ή 40 δολ. ανά μετοχή. Μετά την γνωστοποίηση της συμφωνίας ο τίτλος Hewlett Packard ενισχύθηκε 1,2%.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,03% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 4,36%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 71,33 δολάρια και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,3% στα 2.026 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0970 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v