Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τη Microsoft να ενισχύεται σε επίπεδα ρεκόρ. Στο 4,47% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Κέρδη 1,5% για το αργό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 0,8% για τον χρυσό.

Aνοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Ήπια κέρδη καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για το αν η Fed θα ξεκινήσει τη μείωση επιτοκίων, ενώ η Microsoft σημειώνει άνοδο μετά την είδηση ότι ο πρώην CEO της OpenAI θα ενταχθεί στο δυναμικό του τεχνολογικού κολοσσού. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,5% στις 34.981 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,1% υψηλότερα στις 14.277 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,66% στις 4.543 μονάδες. 

Οι δείκτες έχουν σημειώσει εντυπωσιακή ανάκαμψη τον Νοέμβριο, καταγράφοντας την Παρασκευή την τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο, εν μέσω ενδείξεων ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων. 

Tην Πέμπτη, η Wall Street θα είναι κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας των Ευχαριστιών. 

Οι «ταύροι» παραμένουν αισιόδοξοι για την πορεία της αγοράς μέχρι το τέλος του έτους, μετά τα στοιχεία που έδειξαν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη πτώση του πληθωρισμού. «Είμαστε θετικοί για τις μετοχές και αναμένουμε διεύρυνση του ράλι καθώς η αμερικανική οικονομία συνεχίζει σε μια βιώσιμη οικονομική επέκταση αλλά με ήπιο ρυθμό», έγραψε ο Τζον Στόλτζφους, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στην Oppenheimer. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,47%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,093 δολ./ευρώ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 77,07 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 0,8% στα 1.968 δολάρια ανά ουγκιά.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Microsoft καταγράφει άνοδο 2,3% στα 378 δολάρια, επίπεδο που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v