Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street

«Νηνεμία» επικρατεί στην αμερικανική αγορά, με τους δείκτες να οδεύουν στην τρίτη διαδοχική εβδομαδιαία άνοδο. Στο 4,43% υποχωρεί η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος 1% για το αργό.

Ηπιες μεταβολές στη Wall Street

Οριακές κινήσεις καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου να παραμένουν σε πτωτική τροχιά μετά τα οικονομικά στοιχεία που ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Fed δεν θα προχωρήσει σε νέες αυξήσεις επιτοκίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,01% στις 34.943 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,15% χαμηλότερα στις 14.096 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,07% στις 4.506 μονάδες.

O S&P 500 και ο Nasdaq κατέγραψαν οριακά κέρδη την Πέμπτη καθώς οι αποδόσεις των ομολόγων σημείωσαν πτώση μετά τα στοιχεία που έδειξαν άνοδο των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σε υψηλό τριών μηνών.

Την Παρασκευή η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 1 μονάδα βάσης, στο 4,43%. 

«Είχαμε μια σειρά από αδύναμα μακροοικονομικά στοιχεία και αυτό εμπόδισε τις αποδόσεις να γυρίσουν σε ανοδική τροχιά και η καθοδική τροχιά φαίνεται να έχει εδραιωθεί. Αυτό δίνει ώθηση στις μετοχές», τόνισε στο Reuters ο Πίτερ Καρντίλο, επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Capital Securities. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών κατέγραψαν άνοδο 1,9% τον περασμένο μήνα στο 1,372 εκατ. από 1,358 εκατ. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 1,35 εκατ. Τον Σεπτέμβριο είχαν καταγράψει άλμα 7%.

Εν τω μεταξύ, οι νέες οικοδομικές άδειες σημείωσαν άνοδο 1,1%, μετά από πτώση 4,5% τον Σεπτέμβριο.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,8% στα 74,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,01% υψηλότερα στα 1.988 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,087 δολ./ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v