Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street μετά την τετραήμερη βουτιά

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με ώθηση από την πτώση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς στο 4,85%. Νέα πτώση για το αργό, κάτω από τα $85 το βαρέλι. Υποχωρεί ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ράλι 10% για το Spotify.

Ανοδος στη Wall Street μετά την τετραήμερη βουτιά

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά από τέσσερις συνεδριάσεις απωλειών, καθώς αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,76% στις 33.193 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,44% υψηλότερα στις 13.075 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,56% στις 4.242 μονάδες. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται στο 4,85%, μετά την άνοδο στο 5,01% κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης. 

«Χθες, ο Μπιλ Άκμαν, επικεφαλής της Pershing Square, ο οποίος ήταν αρκούδα για τα αμερικανικά ομόλογα για αρκετούς μήνες έκλεισε τη θέση short. Έχει ένα πολύ καλό ιστορικό από μακροοικονομική οπτική να κάνει σωστές προβλέψεις», ανέφερε στο Reuters ο Νταν Μπόαρντμαν-Ουέστον, CEO της BRI Wealth Management.

«Ο αντίκτυπος που έχουν οι αυξήσεις επιτοκίων στην οικονομία εμφανίζεται με καθυστέρηση, οπότε μόλις τώρα βλέπουμε αυτές τις αυξήσεις να έχουν επιπτώσεις και να επηρεάζουν την οικονομία», πρόσθεσε. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της General Electric πραγματοποιεί άλμα 6% μετά την αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα ετήσια κέρδη. 

Άνοδο 2,8% σημειώνει η μετοχή της Coca-Cola, μετά την αναβάθμιση του outlook για τις πωλήσεις. 

Ράλι 10% πραγματοποιεί η μετοχή του Spotify. Η πλατφόρμα streaming μουσικής ανακοίνωσε αναπάντεχα κέρδη για το τρίτο τρίμηνο. 

Μετά το πέρας της συνεδρίασης θα ανακοινώσουν αποτελέσματα η Amazon και η Microsoft.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,5% στα 84,95 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,65% στα 1.974 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,06 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v