Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες καθώς αποκλιμακώνονται οι πιέσεις στις αποδόσεις των treasuries. Πτώση για αργό και χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες 2,5% για τη Chevron.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Διαγράφουν τις αρχικές απώλειες οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί από το υψηλό 16 ετών του 5,01% και ενώ οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των τεχνολογικών κολοσσών.

O Dow Jones ενισχύεται 0,07% στις 33.157 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,25% υψηλότερα στις 13.016 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,05% στις 4.225 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου άγγιξε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης το 5,019% αλλά κινείται τώρα στο 4,87%.

O Mπιλ Άκμαν της Pershing Square αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι αποχώρησε από τις short θέσεις στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, καθώς εκτιμά ότι οι επενδυτές μπορεί να στραφούν ολοένα και περισσότερο σε ασφαλή καταφύγια όπως το κρατικό χρέος εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών ρίσκων. 

«Υπάρχει πολύ ρίσκο στον κόσμο για να παραμείνει κανείς short με τις υφιστάμενες μακροπρόθεσμες επιδόσεις» έγραψε ο Άκμαν στο X.  «Κλείσαμε τη short μας θέση στα ομόλογα» πρόσθεσε. 

 

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι επίσης στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα. Τέσσερις από τους επτά τεχνολογικούς κολοσσούς που έχουν βοηθήσει τον S&P 500 να κινηθεί υψηλότερα αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου εντός της εβδομάδας. 

Από τις 86 εταιρείες του S&P 500 που έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα έως τώρα το τρίτο τρίμηνο, το 78% ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,79% στα 87,8 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,3% στα 1.988 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές κινήσεις έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,059 δολ./ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Chevron υποχωρεί 2,5%, μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς της Hess έναντι 53 δισ. δολαρίων. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v