Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν σε Dow Jones και S&P 500 ενώ σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Nasdaq. Στο 4,85% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αφού πρώτα είχε πιάσε νέο υψηλό 16 ετών. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

Τελικά δεν κατάφεραν να επικρατήσουν οι αγοραστές και στους τρεις δείκτες της Wall Street παρά την πτώση στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων.

Ειδικότερα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά επτά μονάδες στο 4,85% αν και νωρίτερα είχε πιάσει νέο υψηλό 16 ετών στο 5,02%. Αντίστοιχα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου κινήθηκε χαμηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 5,08%.

Στο μεταξύ, ο Mπιλ Άκμαν της Pershing Square αποκάλυψε τη Δευτέρα ότι αποχώρησε από τις short θέσεις στα ομόλογα του αμερικανικού δημοσίου, καθώς εκτιμά ότι οι επενδυτές μπορεί να στραφούν ολοένα και περισσότερο σε ασφαλή καταφύγια όπως το κρατικό χρέος εν μέσω των αυξανόμενων γεωπολιτικών ρίσκων.

«Υπάρχει πολύ ρίσκο στον κόσμο για να παραμείνει κανείς short με τις υφιστάμενες μακροπρόθεσμες επιδόσεις» έγραψε ο Άκμαν στο X.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,58% ή 190 μονάδες στις 32.936, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17% στις 4.217 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,27% στις 13.018 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Walgreens Boots (+3,2%) και American Express (+2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Chevron (-3,6%) και Ιntel (-2,8%).

Παράλληλα, η προσοχή των επενδυτών βρίσκεται στραμμένη και στους τεχνολογικούς κολοσσούς των Alphabet, Amazon, Meta και Microsoft που θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τριμήνου εντός της εβδομάδας.

Παραμένοντας στο εταιρικό μέτωπο, η Chevron ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει τη μικρότερη αντίπαλό της Hess σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 53 δισ. δολαρίων. Η Chevron προσφέρει $171 για κάθε μετοχή της Hess, με premium περίπου 4,9% από το τελευταίο κλείσιμο της μετοχής.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,6% στα 85,80 δολάρια ανά βαρέλι και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.984 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0663 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v