Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι δείκτες εν μέσω πιέσεων από την εκτίναξη της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς στο 4,62%. Απώλειες 0,6% για τον χρυσό. Άνοδος 3% για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται το δολάριο.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος ξεκίνησαν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά τις βαριές απώλειες της χθεσινής συνεδρίασης, αλλά διέγραψαν τα αρχικά κέρδη και κινούνται πλέον χαμηλότερο υπό το βάρος της απότομης ανόδου της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,58% στις 33.426 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει απώλειες 0,39% στις 13.011 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 0,47% στις 4.253 μονάδες.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου εκτινάσσεται στο 4,62%, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό 16 ετών. 

Η άνοδος των αποδόσεων των ομολόγων έχει ασκήσει πίεση στις μετοχές, εν μέσω ανησυχιών ότι η Fed θα διατηρήσει τη νομισματική πολιτική πιο σφιχτή για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι απαιτείται. Την Τρίτη, ο S&P 500 έπεσε κάτω από το επίπεδο των 4.300 μονάδων για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. Ο Dow Jones σημείωσε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο, υποχωρώντας πάνω από 300 μονάδες, για να κλείσει κάτω από τον κινητό μέσο όρο των τελευταίων 200 ημερών για πρώτη φορά από τον Μάιο. 

«Οι καταναλωτές παραμένουν ανήσυχοι για τον πληθωρισμό και τον αντίκτυπο από το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Αυτό έχει επιβαρύνει επίσης την αγορά κατοικίας, καθώς τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων κινούνται υψηλότερα», τόνισε ανώτερο στέλεχος της U.S. Bank Asset Management στο CNBC. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν 0,2% τον Αύγουστο, μετά από βουτιά 5,6% τον Ιούλιο, σκαρφαλώνοντας στα 284,7 δισ. δολάρια. Όπως μεταδίδει το Μarketwatch, οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα υποχωρήσουν κατά 0,5%.

Η άνοδος προήλθε, ωστόσο, κυρίως από τις αμυντικές δαπάνες, καθώς οι ΗΠΑ προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό που στάλθηκε στην Ουκρανία. Εξαιρουμένων των παραγγελιών στον τομέα της άμυνας, οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν πτώση 0,7% τον περασμένο μήνα.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 3,5% στα 93,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός βουτάει 0,6% στα 1.907 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο 1,052 δολ./ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v