Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάσα ανόδου στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τέσσερις σερί πτώσεις. Σε υψηλό 16 ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις σε πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Ανάσα ανόδου στη Wall Street

Άνοδος στη Wall Street αν και η προοπτική υψηλών επιτοκίων για μεγάλη χρονική περίοδο προβληματίζει τους επενδυτές.

«Οι τελευταίες αποφάσεις για τα επιτόκια έδειξαν ότι όλες οι Κεντρικές Τράπεζες μοιράζονται το ίδιο δίλλημα: πώς θα μπορέσουν να κρατήσουν ισορροπία ανάμεσα σε οικονομίες που κατεβάζουν ταχύτητα, με πληθωρισμό υψηλό και με αυξήσεις επιτοκίων που έχουν καθυστερημένο αντίχτυπο στις αγορές», σημειώνει ο Carsten Brzeski της ING.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,13% ή 10 μονάδες στις 34.007, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,40% στις 4.337 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,45% στις 13.271μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Dow (+1,4%) και Chevron (+1,2%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των 3M Co (-2,6%) και Coca-Cola (-1,4%).

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ελπίζουν να λάβουν καλά νέα αυτή την εβδομάδα για τον δομικό πληθωρισμό, σημειώνει το Bloomberg.

Στις ΗΠΑ, η μέτρηση του δομικού πληθωρισμού, που δεν λαμβάνει υπόψη τρόφιμα και ενέργεια, μπορεί να έχει πέσει κάτω από το 4% τον Αύγουστο για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Τέτοια στοιχεία, αν επιβεβαιωθούν, θα καθησύχαζαν τους αξιωματούχους της Fed μετά από μια εβδομάδα στην οποία είχαν στείλει σήμα ότι η νομισματική σύσφιξη μπορεί να σταματήσει προς το παρόν, μετατοπίζοντας την εστίαση στο πόσο θα παραμείνουν υψηλά τα επιτόκια.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το 10ετές να πιάνει υψηλό 16 ετών σημειώνοντας άνοδο εννέα μονάδων βάσης στο 4,52% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 5,13%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 0,5% στα 89,56 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,5% στα 1.935 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,5% έναντι του ευρώ, στο 1,0592 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v