Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street ενόψει Fed

Επέστρεψαν οι πωλητές στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την οριακή άνοδο της Δευτέρας. Στο 4,36% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πιέσεις στο πετρέλαιο. Τέταρτη σερί άνοδος για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Πτώση στη Wall Street ενόψει Fed

Πτώση στη Wall Street με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκίνησε σήμερα.

Πέρα από τα επιτόκια (όπου οι αναλυτές δεν αναμένουν αύξηση) θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και στις δηλώσεις των αξιωματούχων της Fed για τον πληθωρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες μετρήσεις του Δείκτη Τιμών στις ΗΠΑ ευθυγραμμίστηκαν σε μεγάλο βαθμό με τις προσδοκίες των αναλυτών. Και μπορεί ο δείκτης τιμών παραγωγού να αυξήθηκε περισσότερο από όσο ανέμενε η αγορά, ωστόσο ο δομικός πληθωρισμός που εξαιρεί τρόφιμα και ενέργεια, διαμορφώθηκε εντός των προσδοκιών. Επίσης ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,3% τον Αύγουστο έναντι αύξησης 0,2% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,31% ή 106 μονάδες στις 34.518, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,21% στις 4.444 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,23% στις 13.678 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των IBM (+0,9%) και Apple (+0,5%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Intel (-3,5%) και Walt Disney (-3,2%).

Στο μεταξύ, η κατασκευή νέων κατοικιών υποχώρησε τον Αύγουστο στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020, σε μια ακόμα ένδειξη ότι η αγορά κατοικίας καθίσταται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση για μεγάλη μερίδα Αμερικανών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ενάρξεις κατοικιών βούτηξαν 11,3% τον περασμένο μήνα στο 1,28 εκατ. από 1,45 εκατ. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 1,43 εκατ.

Παράλληλα, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 4,36% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά επτά μονάδες βάσης στο 5,11%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε πτώση 0,3% στα 91,20 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε για τέταρτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,1% στα 1.953 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0687 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v