Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, εν αναμονή της απόφασης της Fed για τα επιτόκια. Στο 4,36% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο. Συνεχίζει ανοδικά το αργό. Οριακή άνοδος για τον χρυσό.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να είναι στραμμένο στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. 

O Dow Jones υποχωρεί 0,81% στις 34.346 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,69% χαμηλότερα στις 13.615 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,69% στις 4.442 μονάδες.

«Η συνολική αγορά δείχνει λίγο πιο ταραγμένη από ό,τι τους πρώτους εννιά μήνες του έτους», δήλωσε στο CNBC η διαχειρίστρια χαρτοφυλακίου στην Alger, Ανκούρ Κρόφορντ. «Η Κίνα, η οποία υποτίθεται ότι θα επέστρεφε στη δουλειά και θα έβγαινε από την Covid... ο Αμερικανός καταναλωτής εμφανίζει σημάδια λίγο μεγαλύτερης πίεσης. Οπότε οδεύουμε σε πιο ταραγμένες αγορές», πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι ενάρξεις κατοικιών βούτηξαν 11,3% τον περασμένο μήνα στο 1,28 εκατ. από 1,45 εκατ. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στο 1,43 εκατ.

Εν τω μεταξύ, οι νέες οικοδομικές άδειες σημείωσαν οριακή άνοδο 6,9% σε μηνιαία βάση, στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος του 1,54 εκατ.

Στα εμπορεύματα, η αμερικανική ποικιλία του αργού συνεχίζει να κινείται ανοδικά, σημειώνοντας κέρδη 2,3% στα 93,6 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός ενισχύεται 0,15% στα 1.956 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,068 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου πραγματοποιεί άλμα πέντε μονάδων βάσης στο 4,36%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Deree, η οποία θεωρείται βαρόμετρο για τη μελλοντική οικονομική δραστηριότητα υποχωρεί 2%. 

Η Instacart έκανε το ντεμπούτο της στη Wall Street στα 42 δολάρια, 40% πάνω από τα 30 δολάρια της IPO, με την εταιρεία να αποτιμάται στα 14 δισ. δολάρια. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v