Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, εν μέσω του triple witching των $4 τρισ. Πτώση πάνω από 1% για τον Nasdaq. Στο 4,32% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες για το αργό πετρέλαιο. Ενισχύεται ο χρυσός.

Τεχνολογικές πιέσεις στη Wall Street

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για το λεγόμενο triple witching, τη λήξη παραγώγων αξίας 4 τρισ. δολαρίων. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,62% στις 34.691 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,3% στις 13.738 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,96% στις 4.462 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα έναντι πρόβλεψης για άνοδο 0,3%. Τον Ιούλιο είχαν σημειώσει μηνιαία άνοδο 0,3%. 

Σε ετήσια βάση, οι τιμές υποχώρησαν τον Αύγουστο 3%. Τον Ιούλιο είχαν καταγράψει ετήσια πτώση 4,6%. 

Ο δείκτης που μετράει τη μεταποιητική δραστηριότητα στη Νέα Υόρκη αυξήθηκε 21 μονάδες τον Σεπτέμβριο, στις 1,9 μονάδες. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της WSJ ανέμεναν ότι ο δείκτης Empire State θα διαμορφωθεί στις -10 μονάδες. Ο δείκτης νέων παραγγελιών πραγματοποίησε άλμα 25 μονάδων, στις 5,1 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, πτώση σημείωσε τον Σεπτέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Ο  δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το Πανεπισήμιο του Μίσιγκαν διολίσθησε στις 67,7 μονάδες τον Σεπτέμβριο από 69,5 τον Αύγουστο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση στις 69,1 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει απώλειες 0,53% στα 89,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,66% στα 1.945 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,066 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 4,32%. 

Στο ταμπλό, υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, παρά την ταυτόχρονη κήρυξη απεργίας από τους εργαζόμενους στα ερογστάσια των General Motors, Stellantis και Ford. Ειδικότερα, η μετοχή της General Motors ενισχύεται 1,8%, της Ford 0,7% και της Stellantis 1,9%. 

Bουτιά 5% σημειώνει η μετοχή της Adobe μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v