Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο κόκκινο η τεχνολογία στη Wall Street

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Nasdaq να καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Πτώση για την μετοχή της Apple. Επέστρεψε πάνω από το 5% η απόδοση του 2ετούς ομολόγου. Σε υψηλό 2013 το πετρέλαιο.

Στο κόκκινο η τεχνολογία στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street καθώς η άνοδος της τιμής του πετρελαίου εντείνει τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Σήμερα η τιμή του αργού WTI έπιασε υψηλό 2023 σημειώνοντας άνοδο 1,8% στα 88,84 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones υποχώρησε 0,05% ή 16 μονάδες στις 34.647, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,57% στις 4.462 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,04% στις 13.773 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Goldman Sachs (+2,1%) και Walgreens Boots (+1,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Apple (-2%) και Procter & Gamble (-1,9%).

Νωρίτερα, η Apple παρουσίασε το iPhone 15, ένα από τα καλύτερα μοντέλα που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, παραδόξως χωρίς αντίκρισμα στην τιμή -με εξαίρεση την έκδοση Pro Max, που αγγίζει τα $1.200.

Στο εταιρικό μέτωπο, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα τριμήνου της Oracle καθώς τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 12,45 δισ. δολάρια έναντι 12,47 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Αντίστοιχα τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στο 1,19 δολ. ανά μετοχή.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους τόσο στην μέτρηση του πληθωρισμού (δείκτη τιμών καταναλωτή και δείκτη τιμών παραγωγού) όσο και στις λιανικές πωλήσεις που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα την Τετάρτη θα ανακοινωθεί ο δείκτης τιμών καταναλωτή και την Πέμπτη ο δείκτης τιμών παραγωγού.

«Το μενού των οικονομικών ανακοινώσεων αυτήν την εβδομάδα προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον των επενδυτών», σημειώνει αναλυτής. «Αν κάποια από αυτές τις ανακοινώσεις είναι κατώτερη των προσδοκιών, τότε αναμένονται αναταράξεις στην αγορά».

Παράλληλα, μικτά κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά μία μονάδα βάσης στο 4,28% ενώ το 2ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 5,02%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,6% στα 1.935 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0730 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v