Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό τριών μηνών ο S&P 500

Διευρύνουν τις απώλειες οι δείκτες, με τον Nasdaq να βουτάει 1,5%. Σε υψηλό 16 ετών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Απώλειες για το αργό. Πτώση για τον χρυσό. Οριακή άνοδος για το δολάριο έναντι του ευρώ. Boυτιά 3% για Amazon.

Σε χαμηλό τριών μηνών ο S&P 500

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα και οι αποδόσεις των treasuries παραμένουν σε πολυετή υψηλά. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,2% στις 33.596 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,6% χαμηλότερα στις 13.058 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 1,52% στις 4.271 μονάδες. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο των τελευταίων τριών μηνών.

Ο CEO της JP Morgan, Τζέρεμι Ντάιμον, προειδοποίησε ότι η Fed μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια στο 7%. Ο Ντάιμον, ο οποίος είπε ότι τα επιτόκια μπορεί να χρειαστεί να αυξηθούν περαιτέρω για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, πρόσθεσε ότι η διαφορά μεταξύ 5% και 7% θα είναι πιο επώδυνη για την οικονομία από ό,τι η μετάβαση από το 3% στο 5%.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, oι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν 0,8% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές κατέγραψαν άνοδ0 4,6%, σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Χρηματοδότησης Στέγης (FHFA).

«Οι τιμές των κατοικιών συνέχισαν να κινούνται υψηλότερα τον Ιούλιο, σε ευθυγράμμιση με την τάση που παρατηρήθηκε τους τελευταίους μήνες. Τοπικά και οι εννιά περιφέρειες κατέγραψαν άνοδο τους τελευταίους δώδεκα μήνες», τονίζεται σε ανακοίνωση της FHFA. 

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν πτώση 8,7% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 675.000. Η μέτρηση του Ιουλίου αναθεωρήθηκε υψηλότερα. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου έτους. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στις 698.000

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,35% στα 89,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,67% στα 1.924 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 4,52%, ενώ είχε φτάσει νωρίτερα στο 4,56%. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2007.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,059 δολ./ευρώ. 

Στο τάμπλο, η μετοχή της Amazon βουτάει 3% μετά την αγωγή για μονοπωλιακές πρακτικές από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v