Nέα πτώση για τη Wall Street

Με σημαντικές απώλειες τελείωσε την εβδομάδα η αμερικανική αγορά, καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την αδιαφάνεια στα οικονομικά αποτελέσματα των εταιριών, δημιούργησαν έντονα αρνητικό κλίμα στην αγορά του Nasdaq. Οι απώλειες του Dow Jones ήταν σχετικά περιορισμένες.

Οι ανησυχίες για νέα ...”στραβοπατήματα” στην παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιριών, ήταν αρκετές ώστε να οδηγήσουν τον Nasdaq σε έντονα πτωτική τροχιά, ενώ στό σύνολο της η αγορά της Wall Street έκλεισε με αρνητικό πρόσημο την εβδομάδα.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 9903,04 μονάδες με πτώση 0,99%, ενώ οι απώλειες του Nasdaq που έκλεισε στις 1805,25 μονάδες, ανήλθαν στο 2,07%.

Σημειώνεται οτι νέες ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία των λογιστικών καταστάσεων, δημιούργησε και δημοσίευμα της New York Times, στο οποίο αναφέρεται ότι η IBM δεν γνωστοποίησε με τον ενδεδειγμένο τρόπο έκτακτα έσοδα από την πώληση μιας μονάδος της,ύψους 300 εκατ. δολαρίων, δημιουργώντας παραπλανητικές εντυπώσεις.

Όσον αφορά στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, η πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν στην κυριολεξία έφερε ”πονοκέφαλο” στους αναλυτές, καθώς σύμφωνα με άλλα πρόσφατα στοιχεία η οικονομία είχε αρχίσει πλέον να δείχνει έντονα σημάδια ανάκαμψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v