Enron και εταιρικές ατασθαλίες πιέζουν τη Wall

Δεν κατάφερε να κρατηθεί στο επίπεδο των 10.000 μονάδων ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, καθώς η κατάθεση στελέχους της Enron επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα. Χαμηλότερα και ο Nasdaq, εν μέσω υποψιών για μαύρη τρύπα στα βιβλία της nVidia.

Χαμηλότερα άνοιξε τη συνεδρίαση της Παρασκευής η Wall Street, καθώς οι επενδυτές έδειξαν τη δυσαρέσκειά τους απέναντι στο νέο επεισόδιο του σίριαλ Enron, που αφορά την κατάθεση υψηλόβαθμου στελέχους στην αρμόδια επιτροπή. Αναταραχή προκαλούν στην αγορά και οι υπόνοιες για ”μαγείρεμα” στα λογιστικά βιβλία της nVidia, κατασκευάστριας επεξεργαστών για video games.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε η αναφορά του Ιανουαρίου για τις πωλήσεις χονδρικής. Ανοδικά κατά 0,1% κινήθηκε ο δείκτης τιμών καταναλωτή (PPI), έναντι των προβλέψεων από τους αναλυτές για άνοδο κατά 0,2%. Ο ίδιος δείκτης, χωρίς να περιλαμβάνει τους τομείς φαγητού και ενέργειας, σημείωσε κάμψη κατά 0,1%.

Το επίπεδο των 10.000 μονάδων εγκατέλειψε για άλλη μια φορά ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones, ενώ πτωτικά κινείται με το άνοιγμα και ο δείκτης Nasdaq, στο επίπεδο των 1.841 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v