Κράτησε τα κέρδη ο Dow Jones

Ο Dow Jones, ύστερα από έντονες διακυμάνσεις, κατόρθωσε να διατηρήσει μέρος των κερδών που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης και τον κρατούσαν πάνω από τις 10.000 μονάδες, καθώς οι ανησυχίες των επενδυτών για ξέσπασμα νέου σκανδάλου δεν ήταν αρκετά ισχυρές ώστε να αντισταθμίσουν την αισιοδοξία που είχε δημιουργηθεί ύστερα από την πτώση της ανεργίας και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της Hewlett-Packard.

Λίγο πριν από το κλείσιμο της συνεδρίασης ο δείκτης Dow Jones σημείωνε απώλειες της τάξης του 0,5%, εξανεμίζοντας τα κέρδη που κατέγραφε στο μεγαλύτερο μέρος αυτής. Ωστόσο γρήγορα ανέκαμψε, για να κλείσει τελικά στις 10002,54 μονάδες με οριακή άνοδο 0,13%. Ο Nasdaq έκλεισε με πτώση 0,86% στις 1843,19 μονάδες.

Στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης το κλίμα ήταν θετικό, με τους δείκτες να επωφελούνται από τα θετικά στοιχεία της ανεργίας και τα αισιόδοξα οικονομικά αποτελέσματα της Hewlett-Packard. Ωστόσο οι επενδυτές, με αιχμή τις μετοχές των Tyco International και Qwest Communications, εμφανίστηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι για το ξέσπασμα νέου σκανδάλου.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις παρατηρητών της αγοράς, οι οποίοι αναφέρουν ότι πλέον οι επενδυτές ”πανικοβάλλονται” βλέποντας την αξία μιας μετοχής που διαθέτουν στο χαρτοφυλάκιό τους να μειώνεται κατά το ήμισυ σε σύντομα χρονικό διάστημα, κατατάσσοντας την στην ίδια κατηγορία με την Enron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v