Wall: Κέρδη για Dow-Nasdaq

Λίγο κάτω από τις 10.000 μονάδες βρέθηκε ο βιομηχανικός δείκτης Dow, παίρνοντας ώθηση από την άνοδο των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο. Με ποσοστιαία άνοδο κατά 1,36% ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο Nasdaq.

Με κέρδη της τάξης του 1,2% ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση και οι δύο βασικοί δείκτες της Wall Street παίρνοντας θάρρος από τα θετικά μακροοικονομικά νέα, που μεγεθύνουν την αισιοδοξία για οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ.

Λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης ανακοινώθηκαν οι λιανικές πωλήσεις για το μήνα Ιανουάριο. Ο δείκτης όπου δεν συμπεριλαμβανόταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων, κατέγραψε άνοδο που ξεπέρασε κατά πολύ τις προβλέψεις για 0,3%, αφού ανήλθε στο 1,2%.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones , τρία χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με τις 10.000 μονάδες, βρέθηκε κοντά στα επίπεδα, τα οποία έχει να συναντήσει από τις 10 Ιανουαρίου.

Ανοδικά κινήθηκε και ο Nasdaq, παρακινημένος από τα θετικότερα του αναμενομένου αποτελέσματα των εταιριών Applied Materials και Network Appliance.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v