Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καταγράφοντας κέρδη πάνω από 1%. Βουτιά στις αποδόσεις των treasuries. Διολισθαίνει το δολάριο. Άνοδος 2% για την Goldman Sachs.

Ράλι στη Wall Street με ώθηση από τη Fed

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά το χθεσινό τεχνολογικό sell-off, το οποίο προκάλεσαν οι ανησυχίες για ρυθμιστικό έλεγχο στην Google, στο Facebook, στην Apple και στην Amazon.

O Dow Jones καταγράφει άνοδο 1,6% στις 25.216 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,86% υψηλότερα στις 7.469 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει κέρδη 1,5% στις 2.786 μονάδες. 

Στο «πράσινο» βρίσκονται και οι 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. 

Η ανάκαμψη των μετοχών έλαβε ώθηση από τη δήλωση του αξιωματούχου της Fed Τζέιμς Μπούλαρντ, τη Δευτέρα, ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αναγκαστεί σύντομα να μειώσει τα επιτόκια για να αντιμετωπίσει την επιβράδυνση της οικονομίας. Η αγορά των futures δίνει πιθανότητα 67% να μειώσει η κεντρική τράπεζα το επιτόκιο στη συνεδρίαση του Ιουλίου.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε ότι η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί τον τρόπο με τον οποίο οι εμπορικές διαμάχες των τελευταίων ημερών επηρεάζουν το οικονομικό outlook και διαβεβαίωσε τις αγορές ότι θα δράσει με τον δέοντα τρόπο για να διατηρήσει την επέκταση της αμερικανικής οικονομίας.

«Δεν γνωρίζουμε πως ή πότε θα επιλυθούν τα θέματα αυτά. Παρακολουθούμε στενά τις επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών για το outlook της αμερικανικής οικονομίας και όπως πάντοτε, θα δράσουμε με τον δέοντα τρόπο για να συντηρήσουμε την επέκταση, με μια ισχυρή αγορά εργασίας και πληθωρισμό κοντά στον συμμετρικό στόχο του 2%» ανέφερε σε ομιλία του ο κ. Πάουελ.

«Το ενδεχόμενο να παρέμβει η Fed και να κόψει ενδεχομένως τα επιτόκια προσφέρει σίγουρα ανακούφιση στις αγορές και τους επενδυτές» δήλωσε αναλυτής της Voya Investment Management στο MarketWatch. Η ίδια ανέφερε ότι σε συνδυασμό με την έλλειψη αρνητικών ειδήσεων από το εμπορικό μέτωπο, τούτο συνέβαλε στο να πραγματοποιήσει η αγορά ράλι. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι βιομηχανικές παραγγελίες σημείωσαν νέα πτώση τον Απρίλιο, υποχωρώντας κατά 0,8%. 

Στα εμπορεύματα, οριακά κέρδη 0,04% καταγράφει το αργό πετρέλαιο, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,1% στα 1.326 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου ενισχύεται πέντε μονάδες βάσης στο 2,12%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Goldman Sachs σημειώνει άνοδο 2% στα 186 δολάρια, ενώ η JP Morgan κινείται 1% υψηλότερα, στα 107 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v