Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τον Dow Jones να διαγράφει τα αρχικά κέρδη. Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Βουτιά 3,8% για το αργό.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γύρισε στο μέσο της συνεδρίασης ο βιομηχανικός δείκτης, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομία αντισταθμίζουν τη σταθεροποίηση της απόδοσης του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. 

O Dow Jones σημειώνει πτώση 0,1% στις 25.125 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,23% υψηλότερα στις 7.565 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,1% στις 2.786 μονάδες.

Το αρνητικό γύρισμα του βιομηχανικού δείκτη, ο οποίος είχε καταγράψει κέρδη ως και 0,5%, συνέπεσε με τη δημοσίευση των στοιχείων για τις επικείμενες πωλήσεις κατοικιών. Με βάση τα στοιχεία της αμερικάνικης ένωσης μεσιτών (NAR), ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων υποχώρησε 1,5% σε μηνιαία βάση. Τον Μάρτιο είχε καταγράψει άλμα 3,9%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν άνοδο 0,9%.

Νωρίτερα, τα στοιχεία για το ΑΕΠ επιβεβαίωσαν εν τω μεταξύ ότι η αμερικανική οικονομία ανέβασε ταχύτητα το πρώτο τρίμηνο του έτους. Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ αναθεωρήθηκε στο 3,1% από 3,2% που είχε δείξει η πρώτη μέτρηση. Το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η οικονομία των ΗΠΑ είχε αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2%. 

Την ίδια στιγμή, η εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας συνεχίζει να είναι στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών. Ο  Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ τα πηγαίνουν περίφημα με την Κίνα υποστήριξε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, προσθέτοντας ότι το Πεκίνο θέλει να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,8% στα 56,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,02% στα 1.282 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει άνοδο έναντι του ευρώ, της βρετανικής λίρας και του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,112 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται σταθεροποιητικά στο 2,22%, επίπεδο ωστόσο που είναι κοντά στα χαμηλά δύο ετών.

Στο ταμπλό, άνοδο 1,8% καταγράφει η μετοχή της Citigroup, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής σε buy από neutral από αναλυτές της Goldman Sachs. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v