Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Διαγράφουν τα κέρδη Dow και S&P 500, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στραμμένο στον εμπορικό πόλεμο. Διολισθαίνει ο χρυσός. Σε χαμηλό 19 μηνών η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street με το εμπόριο στο επίκεντρο

Με αντίθετα πρόσημα οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν για πιθανή κλιμάκωση της εμπορικής κόντρας ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ. 

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,28% στις 25.521 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,06% υψηλότερα στις 7.642 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,26% στις 2.818 μονάδες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι ΗΠΑ δεν είναι «έτοιμες» να καταλήξουν σε εμπορική συμφωνία με την Κίνα, προσθέτοντας ωστόσο ότι προβλέπει πως θα υπάρξει συμφωνία κάποια στιγμή στο μέλλον.

Ο Τραμπ σημείωσε επίσης ότι οι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές αγαθών μπορεί να αυξηθούν «σημαντικά».

«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, αν και μπορεί να χρειαστούν αρκετοί μήνες» ανέφερε σε σημείωμα προς τους επενδυτές ο Μπρους Μπιτλς, CIO στη Baird. «Και οι δύο πλευρές έχουν πολλά να χάσουν αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία» πρόσθεσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,1% τον Mάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της S&P CoreLogic Case-Shiller.

Σε ετήσια βάση, οι τιμές ενισχύθηκαν κατά 2,7%, επίπεδο το οποίο είναι το χαμηλότερο από τον Αύγουστο του 2012.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,1% στα 59,27 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,4%, στα 1.278 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημειώνει οριακή άνοδο έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,119 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου βουτάει τρεις μονάδες βάσης, στο 2,27%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 19 μηνών. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της AMD σημειώνει άνοδο 7,5%, τη μεγαλύτερη από τις μετοχές του S&P 500. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v