Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 200 μονάδων για Dow Jones σε νέο υψηλό

Σε νέα επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι Dow Jones και S&P 500, λαμβάνοντας ώθηση από την έγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου. Ενισχύεται το δολάριο.

Ράλι 200 μονάδων για Dow Jones σε νέο υψηλό

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για τη φορολογική μεταρρύθμιση από τη Γερουσία το Σάββατο.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,9% ή 210 μονάδες, στο νέο υψηλό των 24.433 μονάδων. Ο Nasdaq γύρισε σε αρνητικό έδαφος, σημειώνοντας πτώση 0,6% στις 6.807 μονάδες. Ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,7% στις 2.660 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ. 

Το Σάββατο η Γερουσία των ΗΠΑ έδωσε το «πράσινο φως» για μια σαρωτική φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία φέρνει τους Ρεπουμπλικανούς και τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον στόχο τους να μειώσουν τους φόρους για τις επιχειρήσεις και τους πλούσιους.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,35% στα 57,58 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,4% χαμηλότερα, στα 1.277 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται τρεις μονάδες βάσης υψηλότερα, στα 2,39%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1839 δολαριού/ευρώ.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Aetna ενισχύεται 2%. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ασφαλιστικής ενέκρινε την Κυριακή την πρόταση εξαγοράς 70 δισ. δολαρίων από τη CVS Health.

H μετοχή της CVS βουτάει 4%.

Αλμα 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Walt Disney. Την Κυριακή οι Financial Times μετέδωσαν πως η εταιρεία βρίσκεται και πάλι σε συνομιλίες για εξαγορά περιουσιακών στοιχείων της Fox. 

Απώλειες πάνω από 2% καταγράφουν οι μετοχές της Microsoft και της Visa. 

Την ίδια στιγμή, ράλι πραγματοποιούν οι μετοχές του τραπεζικού τομέα. Η μετοχή της JP Morgan ενισχύεται 2% στα 106 δολάρια, ενώ άνοδο 1% σημειώνει η Goldman Sachs στα 251 δολάρια. 

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v