Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Σε νέα ιστορικά υψηλά κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά. Νέα άνοδος για την Amazon, πάνω από τα $1.200. Διολισθαίνει το δολάριο. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Kέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan.

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street με το βλέμμα στον Πάουελ

Ισχυρή άνοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, με τους τρεις δείκτες να επιτυγχάνουν νέα ρεκόρ μετά ην την κατάθεση του Τζερόμ Πάουελ στη Γερουσία.

O Dow Jones ενισχύεται 0,67% ή 150 μονάδες στις 23.730 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,2% υψηλότερα στις 6.894 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6%, στις 2.617 μονάδες.  

O αντικαταστάτης της Γέλεν υποστήριξε σε κατάθεση του στη Γερουσία πως η Fed μπορεί να προχωρήσει με την «ομαλοποίηση των επιτοκίων», λέγοντας πως είναι ώριμες οι συνθήκες για μια κίνηση τον Δεκέμβριο.

Όσον αφορά την ρύθμιση του τραπεζικού τομέα, ο κ. Πάουελ έστειλε σήμα πως θα μπει τέλος στην επιβολή πιο αυστηρών κανονισμών για τις μεγάλες τράπεζες, λέγοντας πως οι υφιστάμενοι κανονισμοί είναι «αρκετά αυστηροί» για να διασφαλίσουν ένα σταθερό σύστημα.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, oι τιμές των κατοικιών σε είκοσι μητροπολιτικές περιοχές των ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,7% κατά το τρίτο τρίμηνο σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του έτους και 6,2% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών διευρύνθηκε σημαντικά τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το υπουργείο Εμπορίου.

Σε υψηλό 17 ετών σκαρφάλωσε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Νοέμβριο. Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO ανήλθε στις 129,5 μονάδες το Νοέμβριο.Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι ο δείκτης θα διαμορφωθεί στις 124 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,4% στα 57,86 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% υψηλότερα, στα 1.299 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται στο 2,31%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Amazon σημειώνει άνοδο 0,5% στα 1.202 δολάρια. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου πέτυχε πωλήσεις-ρεκόρ την Ημέρα των Ευχαριστιών και την Black Friday. 

Kέρδη 2% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan στα 100 δολάρια. Οι μετοχές του τραπεζικού τομέα έλαβαν ώθηση μετά τη δήλωση του Πάουελ ότι οι κανονισμοί για τις μεγάλες τράπεζες είναι ήδη πολύ αυστηροί. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v