Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τη βουτιά

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, λαμβάνοντας ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ενισχύονται τα treasuries. Ράλι 11% για το Twitter. Άνοδος 2% για τη Ford. "Άλμα" για το δολάριο έναντι του ευρώ. Πτώση για τον χρυσό.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τη βουτιά

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά από μια σειρά θετικών εταιρικών αποτελεσμάτων και ενώ οι επενδυτές «χωνεύουν» την απόφαση της ΕΚΤ για το QE.

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,46% στις 23.435 μονάδες, ο S&P 500 κινείται 0,23% στις 2.563 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,04% στις 6.566 μονάδες. 

H EKT ανακοίνωσε την παράταση του προγράμματος αγορών ομολόγων -το οποίο ολοκληρωνόταν στα τέλη του έτους- για τους πρώτους εννέα μήνες του 2018.

Παράλληλα, ανακοίνωσε την περικοπή των αγορών ομολόγων στα 30 δισ. ευρώ από 60 δισ. μηνιαίως.

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί ράλι 11,4%, μετά την ανακοίνωση κερδών και εσόδων που ήταν υψηλότερα από τις μετοχές.

Κέρδη 1,2% σημειώνει η μετοχή της Ford. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναβάθμισε το guidance για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 10.000 στις 233.000 την εβδομάδα που έληξε στις 21 Οκτωβρίου. Η αύξηση ευθυγραμμίζεται με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αιτήσεις βούτηξαν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 44 ετών.

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας σημείωσε πτώση κατά 3.000 στο 1,89 εκατομμύριο. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1973.

Εν τω μεταξύ, το έλλειμμα στο εμπόριο αγαθών διευρύνθηκε τον Σεπτέμβριο σε υψηλό τεσσάρων μηνών, καθώς οι εισαγωγές κινήθηκαν υψηλότερα για πρώτη φορά από τον Απρίλιο, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Πέμπτη από το υπουργείο Εμπορίου.

Συγκεκριμένα, το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε στα 64,1 δισ. δολάρια από 63,3 δισ. τον Αύγουστο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1665 δολαρίου/ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 1,3%.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται 135 μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,423%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,13% στα 52,1 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,16% χαμηλότερα, στα 1.276 δολάρια ανά ουγγιά.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v