Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση 112 μονάδων για τον Dow Jones

Τις μεγαλύτερες απώλειες των τελευταίων δύο μηνών σημείωσε ο Dow Jones. Πτώση 3,4% για τη μετοχή της Boeing. Κρατήθηκε πάνω από τα 52 δολ. το πετρέλαιο. Πιέσεις στο δολάριο. Οριακή άνοδος για τον χρυσό.

Πτώση 112 μονάδων για τον Dow Jones

Στο κόκκινο έκλεισε η Wall Street παρά τα καλά- τουλάχιστον στην πλειοψηφία τους- εταιρικά αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε η Visa (+1%) καθώς τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 2,14 δισ. δολάρια ή στα 90 σεντς ανά μετοχή και τα έσοδα ανήλθαν στα 4,86 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν καθαρά κέρδη στα 85 σεντς και έσοδα στα 4,63 δισ. δολάρια.

Αντίστοιχα, ισχυρά αποτελέσματα γ’ τριμήνου γνωστοποίησε και η Coca Cola (-0,4%). Τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 50 σεντς και τα έσοδα στα 9,08 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη στα 49 σεντς και έσοδα στα 8,73 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, η Boeing ανακοίνωσε αύξηση στα έσοδα γ’ τριμήνου στα 24,31 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένα κέρδη στα 2,72 δολ. ανά μετοχή έναντι 2,65 δολ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Παρά τα καλά αποτελέσματα, η μετοχή της Boeing υποχώρησε 3,4%.

Επιπλέον, «βουτιά» 13% σημείωσε η μετοχή της Advanced Micro Devices με τους επενδυτές να προβληματίζονται για τις προοπτικές του ομίλου παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να ρώτησε τους ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές ποιον θα επέλεγαν για επόμενο Κεντρικό Τραπεζίτη στις ΗΠΑ.

«Νομίζω ότι νίκησε ο Taylor», είπε στους δημοσιογράφους ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής από τη Νότια Καρολίνα,Tim Scott. Υπενθυμίζεται ότι ο John Taylor είναι καθηγητής πανεπιστημίου στο Stanford.

Παράλληλα, πιέσεις ασκήθηκαν στην τιμή του πετρελαίου μετά την απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα αργού την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Νωρίτερα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας είχε δηλώσει ότι «στόχος παραμένει τα αποθέματα αργού στις βιομηχανικές χώρες να υποχωρήσουν στο μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας» ενώ άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραταθεί και μετά από τον Μάρτιο του 2018 η μείωση της παραγωγής από τις χώρες μέλη του ΟΠΕΚ. Ο μαύρος χρυσός (WTI) υποχώρησε 0,6% στα 52,18 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,48% ή 112 μονάδων στις 23.329, ο S&P σημείωσε πτώση 0,47% στις 2.557 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,52% στις 6.563 μονάδες.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1810 δολ. από 1,1760 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού σημείωσε οριακή άνοδο 0,1% στα 1.279 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» τρεις μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,44%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v