Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Σε επίπεδα-ρεκόρ κινούνται οι τρεις δείκτες στην αμερικανική αγορά. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Kέρδη για το αργό. Υποχωρεί ο χρυσός. Απώλειες 3,2% για τη μετοχή της General Electric. Στο 2,37% η απόδοση του 10ετους.

Tριπλό ρεκόρ στη Wall Street

Tη σκυτάλη από τα διεθνή χρηματιστήρια παίρνουν οι αμερικανικές μετοχές, με τους τρεις δείκτες να σκαρφαλώνουν σε νέα υψηλά. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 23.343 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,12% στις 6.636 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,07% στις 2.576 μονάδες. 

Η αμερικάνικη αγορά λαμβάνει ώθηση από τις προσδοκίες ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι Ρεπουμπλικάνοι του Κογκρέσου θα καταφέρουν να περάσουν νομοσχέδιο για φοροαπαλλαγές, μετά την έγκριση ενός προσχεδίου προϋπολογισμού από την Γερουσία για την επόμενη δημοσιονομική χρονιά.

Εν τω μεταξύ, τα κέρδη των αμερικάνικων εταιρειών είναι καλύτερα από τις προβλέψεις. Περίπου το 75% των εταιρειών του δείκτη S&P 500 έχουν καταγράψει αποτελέσματα καλύτερα από τις εκτιμήσεις, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1735 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται χαμηλότερα δύο μονάδες βάσης, στο 2,37% από 2,39%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,68% στα 52,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,49%, στα 1.274 δολάρια ανά ουγγιά.

Στο ταμπλό, «βουτιά» 3,2% πραγματοποιεί η μετοχή της General Electric. 

H μετοχή της VF πραγματοποιεί άλμα 5,2%, μετά την αύξηση των προβλέψεων για τα αποτελέσματα του έτους.

Ράλι 14% σημειώνει η μετοχή του Seagate, μετά την ανακοίνωση κερδών που ήταν υψηλότερα από τις προβλέψεις.

Η μετοχή της Hasbro βουτάει 5,9%, ενώ η ανταγωνίστρια Mattel διολισθαίνει 3,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v