Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παύση από τα ρεκόρ για τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο. Τερμάτισε ανοδικό σερί έξι συνεδριάσεων για τους Dow Jones και S&P. «Βουτιά» 6,5% για τη μετοχή της General Electric. Οριακή άνοδος για πετρέλαιο και χρυσό.

Παύση από τα ρεκόρ για τη Wall Street

Διάλειμμα από τα διαδοχικά ιστορικά υψηλά έκανε σήμερα η Wall Street.

«Συνεχίζουμε να κινούμαστε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ. Πάει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που είχαμε διόρθωση 5% στο χρηματιστήριο. Θεωρούμε ότι η αγορά στηρίζεται σε ισχυρά θεμελιώδη», ανέφερε αναλυτής της Boston Private.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,23% ή 55 μονάδων στις 23.273, ο S&P σημείωσε πτώση 0,4% στις 2.564 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,64% στις 6.586 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Wal-Mart (+1,4%) και Nike (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των General Electric (-6,5%) και McDonalds (-1,8%).

Σημειώνεται ότι ο τίτλος της General Electric «βούλιαξε» σε χαμηλό 4,5 ετών μετά τα κατώτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου την Παρασκευή.

Παραμένοντας στο εταιρικό μέτωπο, η Hasbro μπορεί να ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη και έσοδα στο γ’ τρίμηνο, ωστόσο η διοίκηση προχώρησε στην υποβάθμιση των προοπτικών πωλήσεων για το έτος. Τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 2,09 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στο 1,79 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στο 1,94 δολ. και έσοδα στο 1,78 δις. δολάρια.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έως σήμερα, αποτελέσματα τριμήνου έχουν ανακοινώσει το 17% των εισηγμένων στον S&P, εκ των οποίων το 76% γνωστοποίησε μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία και το 72% καλύτερες των αναμενόμενων πωλήσεις.

«Οι προσδοκίες για την φορολογική μεταρρύθμιση επέστρεψαν. Οι ρεμπουμπλικάνοι φαίνεται να λύνουν τις διαφορές τους προκειμένου να περάσουν τη μεταρρύθμιση από το Κογκρέσο», σχολίασε αναλυτής της Morgan Stanley Investment.

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τις ανησυχίες για την παραγωγή αργού στη Μέση Ανατολή και την αυξημένη ζήτηση στην Ασία. «Η τιμή του πετρελαίου παραμένει με άνεση πάνω από τα 50 δολ. εξαιτίας των συγκρούσεων στην Κουρδική περιοχή του Ιράκ», σημείωσε αναλυτής της Rivkin Securities. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,1% στα 51,91 δολάρια ανά βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1739 δολ. από 1,1782 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε οριακά υψηλότερα στα 1.281 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «έχασε» μία μονάδα βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,37%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v