Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα μετά το δίημερο ράλι στη Wall

Με οριακές μεταβολές κινείται η Wall Street, ενώ στο επικεντρο βρίσκονται τα καλύτερα των προβλέψεων μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Ισχυρή πτώση για το ΑDR του ΟΤΕ στη Νέα Υόρκη. Κέρδη καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Με ”οριακές” μεταβολές κινείται η Wall Street, ενώ στο επικεντρο βρίσκονται τα καλύτερα των προβλέψεων μακροοικονομικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Κέρδη καταγράφουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα στις 94.000 ανήλθαν οι νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ το Νοέμβριο με τους αναλυτές να προβλέπουν ότι οι νέες θέσεις θα διαμορφωθούν στις 88.000. Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο μήνα οι νέες θέσεις προσέγγισαν τις 166.000.

Στο μεταξύ οριακά χαμηλότερη των προβλέψεων κυμάνθηκε η ανεργία τον ίδιο μήνα, καθώς ανήλθε στο 4,7%, ενώ οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών προέβλεπαν ότι θα ”πιάσει” το 4,8%. Τον ίδιο μήνα τα μέσα ωρομίσθια σημείωσαν άνοδο 0,5% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,3%.

Όπως εξηγούν αναλυτές της αγοράς τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν παρουσιάζουν μια ιδιαίτερα θετική εικόνα για την αγορά εργασίας το Νοέμβριο δίχως όμως να αποτελούν τροχοπέδη σε μια πιθανή μείωση των επιτοκίων από τη FED στην προσεχή συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου.

Στις επιχειρηματικές ειδήσεις, σταθεροποιητικά κινείται η Motorola η οποία επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία. Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι αυτοκινητοβιομηχανίες ύστερα από δημοσίευμα ότι της Wall Street Journal ότι οι Ford, General Motors και Chrysler σχεδιάζουν περικοπή της παραγωγής σε συγκεκριμένα μοντέλα καθώς τα προβλήματα στην οικονομία και ιδιαίτερα στην αγορά ακινήτων επηρεάζουν δυσμενώς τις πωλήσεις.

Οι πετρελαϊκές τιμές διαμορφώνονται στα επίπεδα των 90,4 δολαρίων, ενώ η τιμή του χρυσού κυμαίνεται στα 809 δολάρια ανά ουγκιά.

Απώλειες που προσεγγίσουν το 6% καταγράφει το δικαίωμα του ΟΤΕ στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 17,26 δολάρια.

Ο Dow Jones κινείται στις 13.640 μονάδες με κέρδη 0,15%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 2.708 μονάδες. Κέρδη 0,11% για τον S&P, στις 1.508 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κερδίζει 1,17%, στις 6.561 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,16%, στις 5.739 μονάδες. Ανοδος 0,7% για τον DAX 30, στις 7.996 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v