Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διευρύνει τις απώλειες η Wall Street

Την σκυτάλη από τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές παίρνει η Wall Street, με τον Nasdaq να καταγράφει πτώση πάνω από 1%. Επιστρέφει κάτω από τα $40 το αργό, με πτώση 1,5%. Κέρδη και για το χρυσό. Στο 1,56% η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους.

Πιο βαθιά στο κόκκινο κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, ακολουθώντας την πορεία των ευρωπαϊκών και ασιατικών αγορών, με τον Dow Jones να οδεύει για το έβδομο διαδοχικό πτωτικό κλείσιμο. 

Ο Dow Jones κινείται 0,75% χαμηλότερα ή 150 μονάδες στις 18.260 μονάδες, ο Nasdaq διολισθαίνει 1,2% στις 5.111 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,96% στις 2.150 μονάδες. 

Από το μέτωπο των μάκρο, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,4%, μετά από μια αντίστοιχη αύξηση τον προηγούμενο μήνα.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg προέβλεπαν ότι οι καταναλωτικές δαπάνες θα ενισχυθούν κατά 0,3%.

Εν τω μεταξύ, τα εισοδήματα κινήθηκαν 0,2% υψηλότερα, ενώ το ποσοστό αποταμίευσης υποχώρησε σε χαμηλό 15 μηνών, στο 5,3%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη, διολισθαίνοντας 1,5% στα 39,4 δολάρια το βαρέλι. Κέρδη πάνω από 1% σημειώνει ο χρυσός, σκαρφαλώνοντας στα 1.374 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.Το ιαπωνικό νόμισμα πραγματοποιεί ράλι 1,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 101,28 γεν το δολάριο.

Στα ομόλογα, νέα άνοδο καταγράφει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, στο 1,56%.

Στο ταμπλό, πτώση 2,2% σημειώνει η μετοχή της Pfizer, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τριμήνου που ήταν χειρότερα των προβλέψεων. 

Απώλεις 1,5% σημειώνει η μετοχή της Apple. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v