Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εναλλαγές προσήμων πέριξ των ρεκόρ στη Wall Street

Μεταξύ κερδών και απωλειών κινούνται οι δείκτες στη Wall Street στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου, με τον S&P να σκαρφαλώνει σε νέα ιστορικά υψηλά. Κάτω από τα $40 υποχωρεί το αργό. Χαμηλότερα και ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο. Η Amazon ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Exxon Mobil.

Με αντίθετα και μικτά πρόσημα κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές τη Δευτέρα, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα στοιχεία για την αμερικάνικη οικονομία και την τιμή του αργού.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 18.380 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,28% στις 5.176 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα 0,19% στις 2.168 μονάδες, υπερβαίνοντας προηγουμένως το προηγούμενο ενδοσυνεδριακό υψηλό των 2.177 μονάδων.

Από το μέτωπο των μάκρο, ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM υποχώρησε στις 52,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, από το υψηλό έτους των 53,2 μονάδων τον Ιούνιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι δείκτες θα διαμορφωθεί στις 53 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, η κατασκευαστική δαπάνη διαμορφώθηκε χαμηλότερα κατά 0,6% τον Ιούνιο, μετά από πτώση 0,1% το Μάιο.

Στο εταιρικό μέτωπο, η κυρίαρχη κινεζική εταιρεία ιδιωτικής μετακίνησης, Didi Chuxing θα συγχωνευθεί με τις κινεζικές δραστηριότητες της Uber, στο πλαίσιο συμφωνίας ύψους 35 δισ. δολαρίων η οποία θα βάλει τέλος στον ανταγωνισμό μεταξύ των δυο εταιρειών.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 3,8% στα 39,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% χαμηλότερα στα 1.355 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της στερλίνας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,116.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετους αμερικανικού ομολόγου σημειώνει άλμα πέντε μονάδων βάσης, στο 1,5%. 

Στο ταμπλό, πτώση 1,5% καταγράφει η μετοχή της Exxon Mobil. Ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή βουτιά στα κέρδη δεύτερο τριμήνου.

Άνοδο 1,2% σημειώνει η μετοχή της Amazon, με την εταιρεία του Τζεφ Μπέζος να ξεπερνάει σε κεφαλαιοποίηση την Exxon Mobil. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου είναι πλέον η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία με βάση την χρηματιστηριακή αξία.

Aπώλειες 1% σημειώνει η μετοχή της Chevron, της δεύτερης μεγαλύτερης πετρελαϊκής στις ΗΠΑ.

Αλμα 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Etsy. Η Citi ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής με σύσταση «buy»

 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v