Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για τη Wall Street τον Ιούλιο

Ανοδικά κινήθηκαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τον Ιούλιο. Την καλύτερη επίδοση πέτυχε ο Nasdaq με κέρδη 6,6%, ενώ ακολούθησε ο S&P. Κέρδη κατέγραψε σήμερα το πετρέλαιο. Ανοδος για την τιμή του χρυσού.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στη Wall Street στην τελευταία συνεδρίαση του Ιουλίου με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στα μεγέθη των εισηγμένων και στην ενίσχυση των πετρελαϊκών τιμών.

Ούτε τα μάκρο που ανακοινώθηκαν αλλά ούτε και τα αποτελέσματα των εισηγμένων ήταν ιδιαίτερα θετικά. Άρα ο σημερινός καταλύτης ήταν κυρίως το πετρέλαιο, σχολίαζαν αναλυτές της αγοράς.

Από τις εταιρικές ειδήσεις άνοδο της τάξεως του 4% κατέγραψε η Alphabet καθώς τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού κινήθηκαν υψηλότερα των προβλέψεων. Μικρή άνοδο και για την Amazon, που την Πέμπτη ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ.

Aπό τον Dow 30 απώλειες κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι Exxon Mobil, Goldman Sachs, Μc Donald΄s, Visa, Wal-Mart. Aντίθετα ανοδικά κινήθηκαν Verizon, Chevron, 3M, Procter & Gamble.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε το δεύτερο τρίμηνο κατά 1,2%. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 2,5%.

Η ανάπτυξη του πρώτου τριμήνου αναθεωρήθηκε χαμηλότερα, στο 0,8% από 1,1%.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε με βάση την τελική μέτρηση στις 90 μονάδες τον Ιούλιο από 93,5 μονάδες τον Ιούνιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθεί στις 90,5 μονάδες. Με βάση την αρχική μέτρηση του δείκτη η καταναλωτική εμπιστοσύνη είχε υποχωρήσει στις 89,5 μονάδες

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινήθηκε υψηλότερα την Παρασκευή, καταγράφοντας μηνιαία κέρδη 3%.

Το πολύτιμο μέταλλο έχει λάβει στήριξη και από τις εκτιμήσεις των αναλυτών πως δεν επίκεται αύξηση επιτοκίων από την Fed.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Δεκεμβρίου ενισχύθηκε σήμερα 1,2% στα 1.357 δολάρια ανά ουγκιά, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τις 8 Ιουλίου. Για την εβδομάδα το συμβόλαιο έκλεισε 2,6% υψηλότερα, με βάση τα στοιχεία της FactSet.

Σημειώνεται πως ο χρυσός έχει καταγράψει άνοδο στους έξι από τους επτά μήνες του 2016.

Υψηλότερα κινήθηκε την Παρασκευή το αργό πετρέλαιο, αλλά κατέγραψε απώλειες 5,9% για την εβδομάδα και 14,6% για τον μήνα.

Στα ομόλογα, η απόδοση των αμερικάνικων ομολόγων κινήθηκε χαμηλότερα την Παρασκευή, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι το ΑΕΠ των ΗΠΑ το δεύτερο τρίμηνο αναπτύχθηκε λιγότερο από τις προβλέψεις.

Η απόδοση του 10ετους αμερικάνικου ομολόγου κινήθηκε τέσσερις μονάδες χαμηλότερα στο 1,4626%, ενώ πτωτικά κινήθηκε και η απόδοση του 30ετους αμερικάνικου ομολόγου έκλεισε χαμηλότερα στο 2,1955%.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 18.4312 μονάδες με πτώση 0,13%, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,14%, στις 5.162 μονάδες.

Ανοδος 0,16% για τον S&P 500, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.173 μονάδες. Σημειώνεται ότι ενδοσυνεδριακά ο S&P κινήθηκε έως τις 2.177 μονάδες πετυχαίνοντας νέο ιστορικό ρεκόρ.

Τον Ιούλιο ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 2,8%, ενώ ο S&P ενισχύθηκε 3,6%. Ανοδο 6,6% πέτυχε ο Nasdaq σε μηνιαίο επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v