Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στην Wall Street μετά το πενθήμερο ράλι

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην Wall Street μετά το πενθήμερο ράλι και τα απογοητευτικά στοιχεία για την κινεζική οικονομία. Βουτιά οκτώ μονάδων βάσης για το αμερικάνικο 10ετες. Ενισχύεται το γεν έναντι του δολαρίου. Yποχωρεί το αργό.

Στο κόκκινο υποχωρούν οι αμερικάνικες μετοχές μετά από πέντε διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις και ενώ τα στοιχεία για τις κινεζικές εξαγωγές επαναφέρουν ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,7% ή 115 μονάδες στις 16.954 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,9% χαμηλότερα στις 4.666 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,9% στις 1.983 μονάδες.

Οι κινεζικές εξαγωγές υποχώρησαν για όγδοο συνεχόμενο μήνα το Φεβρουάριο σε όρους δολαρίου σε σχέση με το περασμένο έτος.

Οι εξαγωγές υποχώρησαν 25,4% από το προηγούμενο έτος, έπειτα από μια μείωση 11,2% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα η κινεζική Γενική Διεύθυνση Τελωνείων. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο μια πτώση 15%.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα, λαμβάνοντας ώθηση από το άλμα των ιαπωνικών κρατικών ομολόγων. Η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί οκτώ μονάδες βάσης στο 1,82%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 2,2% στα 37,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ενδοσυνεδριακά πέρασε πάνω από το επίπεδο των 38 δολαρίων. Άνοδο 0,7% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.273 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ ενισχύεται έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του $1,104.

Στο ταμπλό, άλμα 13% πραγματοποιεί η μετοχή της Urban Outfitter. 

Βουτιά 12% σημειώνει η μετοχή της Chesapeake Energy. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v